Bylinková pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem
Ingredience
600 g | hladké mouky |
60 ml | olivového oleje |
1 | lžička soli |
320 ml | mléka |
40 g | čerstvého droždí |
1 | lžička cukru |
2 | lžičky olivového oleje na pomazání |
NA NÁPLŇ: | |
---|---|
8 | lžiček bylinkového pesta |
200 g | ricotty |
Postup přípravy
V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. V misce rozmíchejte 4 lžičky pesta a ricottu.
1. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
2. Pomažte ho polovinou připravené náplně a navrch rozetřete ještě 2 lžičky samotného pesta.
3. Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
4. Rozkrojte napůl.
5. Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
6. Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 25–30 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY