×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bylinková pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem

Další recepty a články

Koláč z listového těsta s...
Koláč z listového...
Koláč z listového těsta s...
Koláč z listového těsta s...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Koláč z listovéh těsta s...
Koláč z listovéh...
Koláč z listovéh těsta s...
Koláč z listovéh těsta s...

Bylinková pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem

Co budete potřebovat

600 g hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 lžička soli
320 ml mléka
40 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
2 lžičky olivového oleje na pomazání
NA NÁPLŇ:
8 lžiček bylinkového pesta
200 g ricotty

Jak na to?

V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. V misce rozmíchejte 4 lžičky pesta a ricottu.
1. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
2. Pomažte ho polovinou připravené náplně a navrch rozetřete ještě 2 lžičky samotného pesta.
3. Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
4. Rozkrojte napůl.
5. Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
6. Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 25–30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bylinková pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem

Hlavní chod Snadné Česká Moučníky a koláče Velikonoce Vegetariánské Magazín 4/2019 Počet porcí: 2 kusy
(0)
Bylinková pomlázka je ideálním občerstvením pro malé koledníky, kteří mají raději slané. Po vychladnutí ji nakrájejte a uvidíte, že nezbude ani jediný kousek!

Co budete potřebovat

600 g hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 lžička soli
320 ml mléka
40 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
2 lžičky olivového oleje na pomazání
NA NÁPLŇ:
8 lžiček bylinkového pesta
200 g ricotty

Jak na to?

V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. V misce rozmíchejte 4 lžičky pesta a ricottu.
1. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
2. Pomažte ho polovinou připravené náplně a navrch rozetřete ještě 2 lžičky samotného pesta.
3. Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
4. Rozkrojte napůl.
5. Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
6. Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 25–30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Koláč z listového těsta s...
Koláč z listového těsta s...
Koláč z listového těsta s...
Koláč z listového těsta s...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Koláč z listovéh těsta s...
Koláč z listovéh těsta s...
Koláč z listovéh těsta s...
Koláč z listovéh těsta s...

Inspirujte se podobnými recepty