Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bylinková pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem

Bylinková pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem

Bylinková pomlázka je ideálním občerstvením pro malé koledníky, kteří mají raději slané. Po vychladnutí ji nakrájejte a uvidíte, že nezbude ani jediný kousek!

Ingredience

600 g hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 lžička soli
320 ml mléka
40 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
2 lžičky olivového oleje na pomazání
NA NÁPLŇ:
8 lžiček bylinkového pesta
200 g ricotty

Postup přípravy

V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. V misce rozmíchejte 4 lžičky pesta a ricottu.
1. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
2. Pomažte ho polovinou připravené náplně a navrch rozetřete ještě 2 lžičky samotného pesta.
3. Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
4. Rozkrojte napůl.
5. Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
6. Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 25–30 minut.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty