Bylinková pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem
Co budete potřebovat
Jak na to?
V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. V misce rozmíchejte 4 lžičky pesta a ricottu.
1. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
2. Pomažte ho polovinou připravené náplně a navrch rozetřete ještě 2 lžičky samotného pesta.
3. Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
4. Rozkrojte napůl.
5. Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
6. Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 25–30 minut.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Bylinková pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem
Co budete potřebovat
Jak na to?
V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. V misce rozmíchejte 4 lžičky pesta a ricottu.
1. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
2. Pomažte ho polovinou připravené náplně a navrch rozetřete ještě 2 lžičky samotného pesta.
3. Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
4. Rozkrojte napůl.
5. Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
6. Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 25–30 minut.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio