Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 g keříkových rajčat
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce třtinového cukru
sůl, pepř
2 ciabatty
2 stroužky česneku
200 g měkkého kozího sýru
100 g prosciutta
100 g kuliček mozzarelly
100 g červeného hroznového vína
2 lžičky balsamikového octa
1 hrst bazalky
2 snítky tymiánu

Postup přípravy

1. Rajčata dejte i se stopkou do pekáče, zakapejte lžící oleje, posypte cukrem, solí a pepřem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15–20 minut.
2. Ciabatty nakrájejte na plátky a z obou stran nasucho opečte na grilovací pánvi. Potřete rozdrceným česnekem.
3. Třetinu plátků potřete sýrem a ozdobte prosciuttem, na další část rozdělte pečená rajčata a mozzarellu, poslední část natřete sýrem a ozdobte rozpůleným hroznovým vínem.
4. Bruschetty zakapejte zbývajícím olejem. Ozdobte lístky bazalky a tymiánem. Posypte pepřem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty