×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bruschetty z italské tratorie

Další recepty a články

Vepřové špízy s cherry...
Vepřové špízy s...
Vepřové špízy s cherry...
Vepřové špízy s cherry...
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou...
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Slávky buzara na víně a...
Slávky buzara na...
Slávky buzara na víně a...
Slávky buzara na víně a...

Bruschetty z italské tratorie

Co budete potřebovat

100 g keříkových rajčat
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce třtinového cukru
sůl, pepř
2 ciabatty
2 stroužky česneku
200 g měkkého kozího sýru
100 g prosciutta
100 g kuliček mozzarelly
100 g červeného hroznového vína
2 lžičky balsamikového octa
1 hrst bazalky
2 snítky tymiánu

Jak na to?

1. Rajčata dejte i se stopkou do pekáče, zakapejte lžící oleje, posypte cukrem, solí a pepřem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15–20 minut.
2. Ciabatty nakrájejte na plátky a z obou stran nasucho opečte na grilovací pánvi. Potřete rozdrceným česnekem.
3. Třetinu plátků potřete sýrem a ozdobte prosciuttem, na další část rozdělte pečená rajčata a mozzarellu, poslední část natřete sýrem a ozdobte rozpůleným hroznovým vínem.
4. Bruschetty zakapejte zbývajícím olejem. Ozdobte lístky bazalky a tymiánem. Posypte pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bruschetty z italské tratorie

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Chuťovky Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

100 g keříkových rajčat
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce třtinového cukru
sůl, pepř
2 ciabatty
2 stroužky česneku
200 g měkkého kozího sýru
100 g prosciutta
100 g kuliček mozzarelly
100 g červeného hroznového vína
2 lžičky balsamikového octa
1 hrst bazalky
2 snítky tymiánu

Jak na to?

1. Rajčata dejte i se stopkou do pekáče, zakapejte lžící oleje, posypte cukrem, solí a pepřem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15–20 minut.
2. Ciabatty nakrájejte na plátky a z obou stran nasucho opečte na grilovací pánvi. Potřete rozdrceným česnekem.
3. Třetinu plátků potřete sýrem a ozdobte prosciuttem, na další část rozdělte pečená rajčata a mozzarellu, poslední část natřete sýrem a ozdobte rozpůleným hroznovým vínem.
4. Bruschetty zakapejte zbývajícím olejem. Ozdobte lístky bazalky a tymiánem. Posypte pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřové špízy s cherry...
Vepřové špízy s cherry...
Vepřové špízy s cherry...
Vepřové špízy s cherry...
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Slávky buzara na víně a...
Slávky buzara na víně a...
Slávky buzara na víně a...
Slávky buzara na víně a...

Inspirujte se podobnými recepty