Broskvový džem s rebarborou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Broskve oloupejte, pokrájejte na půlky, vypeckujte a pak nakrájejte na kousky. Rebarboru nakrájejte na kolečka a vše dejte do většího hrnce. Zasypte cukrem, přidejte svitek skořice, pomerančovou kůru, šťávu a 100 ml vody a dejte na střední plamen. Přiveďte k varu, 2–3 minuty povařte, plamen snižte a vařte 1,5 hodiny, aby se odpařila voda a směs zhoustla. Občas promíchejte.
2. Z hotového džemu vyndejte skořici i pomerančovou kůru, naplňte sklenice, džem zakápněte rumem, zavíčkujte a na 5 minut otočte dnem vzhůru.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Broskvový džem s rebarborou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Broskve oloupejte, pokrájejte na půlky, vypeckujte a pak nakrájejte na kousky. Rebarboru nakrájejte na kolečka a vše dejte do většího hrnce. Zasypte cukrem, přidejte svitek skořice, pomerančovou kůru, šťávu a 100 ml vody a dejte na střední plamen. Přiveďte k varu, 2–3 minuty povařte, plamen snižte a vařte 1,5 hodiny, aby se odpařila voda a směs zhoustla. Občas promíchejte.
2. Z hotového džemu vyndejte skořici i pomerančovou kůru, naplňte sklenice, džem zakápněte rumem, zavíčkujte a na 5 minut otočte dnem vzhůru.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio