Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg broskvi
300 g rebarbory
600–650 g krupicového cukru
1 svitek skořice
2–3 kousky pomerančové kůry
šťáva z 1 pomeranče
rum

Postup přípravy

1. Broskve oloupejte, pokrájejte na půlky, vypeckujte a pak nakrájejte na kousky. Rebarboru nakrájejte na kolečka a vše dejte do většího hrnce. Zasypte cukrem, přidejte svitek skořice, pomerančovou kůru, šťávu a 100 ml vody a dejte na střední plamen. Přiveďte k varu, 2–3 minuty povařte, plamen snižte a vařte 1,5 hodiny, aby se odpařila voda a směs zhoustla. Občas promíchejte.
2. Z hotového džemu vyndejte skořici i pomerančovou kůru, naplňte sklenice, džem zakápněte rumem, zavíčkujte a na 5 minut otočte dnem vzhůru.

Pomohl vám recept?
14hodnocení4

Další videorecepty