×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Broskvový džem s rebarborou

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízo...
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová...
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Broskvový džem s rebarborou

Co budete potřebovat

1 kg broskvi
300 g rebarbory
600–650 g krupicového cukru
1 svitek skořice
2–3 kousky pomerančové kůry
šťáva z 1 pomeranče
rum

Jak na to?

1. Broskve oloupejte, pokrájejte na půlky, vypeckujte a pak nakrájejte na kousky. Rebarboru nakrájejte na kolečka a vše dejte do většího hrnce. Zasypte cukrem, přidejte svitek skořice, pomerančovou kůru, šťávu a 100 ml vody a dejte na střední plamen. Přiveďte k varu, 2–3 minuty povařte, plamen snižte a vařte 1,5 hodiny, aby se odpařila voda a směs zhoustla. Občas promíchejte.
2. Z hotového džemu vyndejte skořici i pomerančovou kůru, naplňte sklenice, džem zakápněte rumem, zavíčkujte a na 5 minut otočte dnem vzhůru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Broskvový džem s rebarborou

Snídaně Snadné Česká Zavařeniny Zavařeniny Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1 kg broskvi
300 g rebarbory
600–650 g krupicového cukru
1 svitek skořice
2–3 kousky pomerančové kůry
šťáva z 1 pomeranče
rum

Jak na to?

1. Broskve oloupejte, pokrájejte na půlky, vypeckujte a pak nakrájejte na kousky. Rebarboru nakrájejte na kolečka a vše dejte do většího hrnce. Zasypte cukrem, přidejte svitek skořice, pomerančovou kůru, šťávu a 100 ml vody a dejte na střední plamen. Přiveďte k varu, 2–3 minuty povařte, plamen snižte a vařte 1,5 hodiny, aby se odpařila voda a směs zhoustla. Občas promíchejte.
2. Z hotového džemu vyndejte skořici i pomerančovou kůru, naplňte sklenice, džem zakápněte rumem, zavíčkujte a na 5 minut otočte dnem vzhůru.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Inspirujte se podobnými recepty