×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Broskvový džem s rebarborou

Další recepty a články

Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s...
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky

Broskvový džem s rebarborou

Co budete potřebovat

1 kg broskvi
300 g rebarbory
600–650 g krupicového cukru
1 svitek skořice
2–3 kousky pomerančové kůry
šťáva z 1 pomeranče
rum

Jak na to?

1. Broskve oloupejte, pokrájejte na půlky, vypeckujte a pak nakrájejte na kousky. Rebarboru nakrájejte na kolečka a vše dejte do většího hrnce. Zasypte cukrem, přidejte svitek skořice, pomerančovou kůru, šťávu a 100 ml vody a dejte na střední plamen. Přiveďte k varu, 2–3 minuty povařte, plamen snižte a vařte 1,5 hodiny, aby se odpařila voda a směs zhoustla. Občas promíchejte.
2. Z hotového džemu vyndejte skořici i pomerančovou kůru, naplňte sklenice, džem zakápněte rumem, zavíčkujte a na 5 minut otočte dnem vzhůru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Broskvový džem s rebarborou

Snídaně Snadné Česká Zavařeniny Zavařeniny Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

1 kg broskvi
300 g rebarbory
600–650 g krupicového cukru
1 svitek skořice
2–3 kousky pomerančové kůry
šťáva z 1 pomeranče
rum

Jak na to?

1. Broskve oloupejte, pokrájejte na půlky, vypeckujte a pak nakrájejte na kousky. Rebarboru nakrájejte na kolečka a vše dejte do většího hrnce. Zasypte cukrem, přidejte svitek skořice, pomerančovou kůru, šťávu a 100 ml vody a dejte na střední plamen. Přiveďte k varu, 2–3 minuty povařte, plamen snižte a vařte 1,5 hodiny, aby se odpařila voda a směs zhoustla. Občas promíchejte.
2. Z hotového džemu vyndejte skořici i pomerančovou kůru, naplňte sklenice, džem zakápněte rumem, zavíčkujte a na 5 minut otočte dnem vzhůru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky

Inspirujte se podobnými recepty