Broskvový džem s rozmarýnem
Ingredience
1,3 kg | broskví, oloupaných |
80 ml | čerstvé citronové šťávy |
800–900 g | krupicového cukru |
4 | velké snítky rozmarýnu |
Postup přípravy
Broskve rozpůlím, vypeckuju a nakrájím na klínky. Ve velké míse je smíchám s citronovou šťávou, cukrem a rozmarýnem. Cukr přidávám postupně, záleží, jak jsou zralé a sladké broskve. Nechám je pak aspoň 4 hodiny odstát, cukr se úplně rozpustí.
Teprve potom je začnu vařit, většinou tak čtvrt hodiny, až šťáva začne houstnout. Vylovím z ní rozmarýnové snítky a broskve trochu rozmačkám šťouchadlem na brambory – ne všechny, tak třetinu broskví nechám celé. Nakonec z povrchu sesbírám pěnu a už můžu plnit do sterilizovaných skleniček. Zazátkuju a buď je otočím víčkem dolů a nechám je tak vychladnout, anebo džem zavařím v hrnci s vařící vodou. Stačí 5 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY