×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Broskvový džem s rozmarýnem

Další recepty a články

Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot...
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Hruškový kompot se zázvorem,...
Hruškový kompot se...
Hruškový kompot se zázvorem,...
Hruškový kompot se zázvorem,...
Jablečný džem s kardamomem
Jablečný džem s...
Jablečný džem s kardamomem
Jablečný džem s kardamomem
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a...
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod

Broskvový džem s rozmarýnem

Co budete potřebovat

1,3 kg broskví, oloupaných
80 ml čerstvé citronové šťávy
800–900 g krupicového cukru
4 velké snítky rozmarýnu

Jak na to?

Broskve rozpůlím, vypeckuju a nakrájím na klínky. Ve velké míse je smíchám s citronovou šťávou, cukrem a rozmarýnem. Cukr přidávám postupně, záleží, jak jsou zralé a sladké broskve. Nechám je pak aspoň 4 hodiny odstát, cukr se úplně rozpustí.
Teprve potom je začnu vařit, většinou tak čtvrt hodiny, až šťáva začne houstnout. Vylovím z ní rozmarýnové snítky a broskve trochu rozmačkám šťouchadlem na brambory – ne všechny, tak třetinu broskví nechám celé. Nakonec z povrchu sesbírám pěnu a už můžu plnit do sterilizovaných skleniček. Zazátkuju a buď je otočím víčkem dolů a nechám je tak vychladnout, anebo džem zavařím v hrnci s vařící vodou. Stačí 5 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Broskvový džem s rozmarýnem

Svačina Velmi snadné Zavařeniny Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 5 sklenek po 250 ml
(0)

Co budete potřebovat

1,3 kg broskví, oloupaných
80 ml čerstvé citronové šťávy
800–900 g krupicového cukru
4 velké snítky rozmarýnu

Jak na to?

Broskve rozpůlím, vypeckuju a nakrájím na klínky. Ve velké míse je smíchám s citronovou šťávou, cukrem a rozmarýnem. Cukr přidávám postupně, záleží, jak jsou zralé a sladké broskve. Nechám je pak aspoň 4 hodiny odstát, cukr se úplně rozpustí.
Teprve potom je začnu vařit, většinou tak čtvrt hodiny, až šťáva začne houstnout. Vylovím z ní rozmarýnové snítky a broskve trochu rozmačkám šťouchadlem na brambory – ne všechny, tak třetinu broskví nechám celé. Nakonec z povrchu sesbírám pěnu a už můžu plnit do sterilizovaných skleniček. Zazátkuju a buď je otočím víčkem dolů a nechám je tak vychladnout, anebo džem zavařím v hrnci s vařící vodou. Stačí 5 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Hruškový kompot se zázvorem,...
Hruškový kompot se zázvorem,...
Hruškový kompot se zázvorem,...
Hruškový kompot se zázvorem,...
Jablečný džem s kardamomem
Jablečný džem s kardamomem
Jablečný džem s kardamomem
Jablečný džem s kardamomem
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod

Inspirujte se podobnými recepty