
Broskvový džem s rozmarýnem
Postup přípravy
Broskve rozpůlím, vypeckuju a nakrájím na klínky. Ve velké míse je smíchám s citronovou šťávou, cukrem a rozmarýnem. Cukr přidávám postupně, záleží, jak jsou zralé a sladké broskve. Nechám je pak aspoň 4 hodiny odstát, cukr se úplně rozpustí.
Teprve potom je začnu vařit, většinou tak čtvrt hodiny, až šťáva začne houstnout. Vylovím z ní rozmarýnové snítky a broskve trochu rozmačkám šťouchadlem na brambory – ne všechny, tak třetinu broskví nechám celé. Nakonec z povrchu sesbírám pěnu a už můžu plnit do sterilizovaných skleniček. Zazátkuju a buď je otočím víčkem dolů a nechám je tak vychladnout, anebo džem zavařím v hrnci s vařící vodou. Stačí 5 minut.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod