Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Broskvový džem s rozmarýnem

Broskvový džem s rozmarýnem

Ingredience

1,3 kg broskví, oloupaných
80 ml čerstvé citronové šťávy
800–900 g krupicového cukru
4 velké snítky rozmarýnu

Postup přípravy

Broskve rozpůlím, vypeckuju a nakrájím na klínky. Ve velké míse je smíchám s citronovou šťávou, cukrem a rozmarýnem. Cukr přidávám postupně, záleží, jak jsou zralé a sladké broskve. Nechám je pak aspoň 4 hodiny odstát, cukr se úplně rozpustí.
Teprve potom je začnu vařit, většinou tak čtvrt hodiny, až šťáva začne houstnout. Vylovím z ní rozmarýnové snítky a broskve trochu rozmačkám šťouchadlem na brambory – ne všechny, tak třetinu broskví nechám celé. Nakonec z povrchu sesbírám pěnu a už můžu plnit do sterilizovaných skleniček. Zazátkuju a buď je otočím víčkem dolů a nechám je tak vychladnout, anebo džem zavařím v hrnci s vařící vodou. Stačí 5 minut.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty