Další recepty a články


Broskvový džem s rozmarýnem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Broskve rozpůlím, vypeckuju a nakrájím na klínky. Ve velké míse je smíchám s citronovou šťávou, cukrem a rozmarýnem. Cukr přidávám postupně, záleží, jak jsou zralé a sladké broskve. Nechám je pak aspoň 4 hodiny odstát, cukr se úplně rozpustí.
Teprve potom je začnu vařit, většinou tak čtvrt hodiny, až šťáva začne houstnout. Vylovím z ní rozmarýnové snítky a broskve trochu rozmačkám šťouchadlem na brambory – ne všechny, tak třetinu broskví nechám celé. Nakonec z povrchu sesbírám pěnu a už můžu plnit do sterilizovaných skleniček. Zazátkuju a buď je otočím víčkem dolů a nechám je tak vychladnout, anebo džem zavařím v hrnci s vařící vodou. Stačí 5 minut.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Broskvový džem s rozmarýnem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Broskve rozpůlím, vypeckuju a nakrájím na klínky. Ve velké míse je smíchám s citronovou šťávou, cukrem a rozmarýnem. Cukr přidávám postupně, záleží, jak jsou zralé a sladké broskve. Nechám je pak aspoň 4 hodiny odstát, cukr se úplně rozpustí.
Teprve potom je začnu vařit, většinou tak čtvrt hodiny, až šťáva začne houstnout. Vylovím z ní rozmarýnové snítky a broskve trochu rozmačkám šťouchadlem na brambory – ne všechny, tak třetinu broskví nechám celé. Nakonec z povrchu sesbírám pěnu a už můžu plnit do sterilizovaných skleniček. Zazátkuju a buď je otočím víčkem dolů a nechám je tak vychladnout, anebo džem zavařím v hrnci s vařící vodou. Stačí 5 minut.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio