×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Brokolicová polévka

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Brokolicová polévka

Co budete potřebovat

50 g másla
1 pórek, omytý, nakrájený na kolečka
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 brokolice, rozdělená na růžičky
1 litr zeleninového vývaru
100 g čerstvých špenátových lístků
250 ml smetany
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
80 g lučiny

Jak na to?

Ve větším, nejlépe litinovém hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte pórek a česnek a za stálého míchání 5 minut opékejte. Vsypte brokolici, po chvíli vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte 8–10 minut, nebo dokud není brokolice měkká. Přidejte špenát, vařte 1–2 minuty a pak polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Vmíchejte smetanu, citronovou šťávu a polévku podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s rozdrobenou lučinou, ideálně s polentovými madlenkami





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brokolicová polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (52)

Co budete potřebovat

50 g másla
1 pórek, omytý, nakrájený na kolečka
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 brokolice, rozdělená na růžičky
1 litr zeleninového vývaru
100 g čerstvých špenátových lístků
250 ml smetany
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
80 g lučiny

Jak na to?

Ve větším, nejlépe litinovém hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte pórek a česnek a za stálého míchání 5 minut opékejte. Vsypte brokolici, po chvíli vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte 8–10 minut, nebo dokud není brokolice měkká. Přidejte špenát, vařte 1–2 minuty a pak polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Vmíchejte smetanu, citronovou šťávu a polévku podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s rozdrobenou lučinou, ideálně s polentovými madlenkami

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty