Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 středně velké brambory AQ
2 lžíce olivového oleje AQ
sůl a pepř
25 g másla
1 velká cibule
6 větších plátků slaniny AQ
2 lžíce husté smetany AQ
200 g směsi sýrů hermelín, gruyère a čedar
hladkolistá petrželka

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C. Bram­bory omyjte pod tekoucí vodou a ze všech stran je propíchejte vidličkou, dejte na pečicí plech, potřete polovi­nou oleje, osolte a opepřete a pečte hodinu a čtvrt. Slupka by měla být křupavá a brambory uvnitř měkké. Mezitím rozehřejte druhou polovinu oleje a polovinu másla v pánvi, přidejte cibuli a pomalu ji opékejte dozlatova 15–20 minut. Poté ji vyjměte z pánve, naopak do ní dejte slaninu a nechte ji vyškvařit. Vyndejte z pánve a odložte. Upečené (a ještě teplé brambory) podélně rozkrojte, z každé půlky opatrně vydlabejte vnitřek, přendejte ho do mísy a důkladně promíchejte se zbývajícím změklým máslem a smeta­nou. Osolte a opepřete podle chuti. Pak ke směsi vmíchejte cibuli, slaninu a tři čtvrtiny směsi sýrů a polovinu petržel­ky. Směsí naplňte vydlabané bramboro­vé půlky, posypte zbylým sýrem a dejte na 10–15 minut zapéct. Podávejte ozdobené zbylou petrželkou.

Pomohl vám recept?
18hodnocení4

Další videorecepty