×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Brambory zapečené s třemi druhy sýru

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Jogurtový dip s okurkou
Jogurtový dip s...
Jogurtový dip s okurkou
Jogurtový dip s okurkou

Brambory zapečené s třemi druhy sýru

Co budete potřebovat

4 středně velké brambory AQ
2 lžíce olivového oleje AQ
sůl a pepř
25 g másla
1 velká cibule
6 větších plátků slaniny AQ
2 lžíce husté smetany AQ
200 g směsi sýrů hermelín, gruyère a čedar
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Bram­bory omyjte pod tekoucí vodou a ze všech stran je propíchejte vidličkou, dejte na pečicí plech, potřete polovi­nou oleje, osolte a opepřete a pečte hodinu a čtvrt. Slupka by měla být křupavá a brambory uvnitř měkké. Mezitím rozehřejte druhou polovinu oleje a polovinu másla v pánvi, přidejte cibuli a pomalu ji opékejte dozlatova 15–20 minut. Poté ji vyjměte z pánve, naopak do ní dejte slaninu a nechte ji vyškvařit. Vyndejte z pánve a odložte. Upečené (a ještě teplé brambory) podélně rozkrojte, z každé půlky opatrně vydlabejte vnitřek, přendejte ho do mísy a důkladně promíchejte se zbývajícím změklým máslem a smeta­nou. Osolte a opepřete podle chuti. Pak ke směsi vmíchejte cibuli, slaninu a tři čtvrtiny směsi sýrů a polovinu petržel­ky. Směsí naplňte vydlabané bramboro­vé půlky, posypte zbylým sýrem a dejte na 10–15 minut zapéct. Podávejte ozdobené zbylou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brambory zapečené s třemi druhy sýru

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Zapékání Silvestr Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

4 středně velké brambory AQ
2 lžíce olivového oleje AQ
sůl a pepř
25 g másla
1 velká cibule
6 větších plátků slaniny AQ
2 lžíce husté smetany AQ
200 g směsi sýrů hermelín, gruyère a čedar
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Bram­bory omyjte pod tekoucí vodou a ze všech stran je propíchejte vidličkou, dejte na pečicí plech, potřete polovi­nou oleje, osolte a opepřete a pečte hodinu a čtvrt. Slupka by měla být křupavá a brambory uvnitř měkké. Mezitím rozehřejte druhou polovinu oleje a polovinu másla v pánvi, přidejte cibuli a pomalu ji opékejte dozlatova 15–20 minut. Poté ji vyjměte z pánve, naopak do ní dejte slaninu a nechte ji vyškvařit. Vyndejte z pánve a odložte. Upečené (a ještě teplé brambory) podélně rozkrojte, z každé půlky opatrně vydlabejte vnitřek, přendejte ho do mísy a důkladně promíchejte se zbývajícím změklým máslem a smeta­nou. Osolte a opepřete podle chuti. Pak ke směsi vmíchejte cibuli, slaninu a tři čtvrtiny směsi sýrů a polovinu petržel­ky. Směsí naplňte vydlabané bramboro­vé půlky, posypte zbylým sýrem a dejte na 10–15 minut zapéct. Podávejte ozdobené zbylou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Jogurtový dip s okurkou
Jogurtový dip s okurkou
Jogurtový dip s okurkou
Jogurtový dip s okurkou

Inspirujte se podobnými recepty