Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio bezlepková banánová bábovka od Květy

Bio bezlepková banánová bábovka od Květy

Ingredience

200 g kokosového oleje NP Bio
100 g mandlí NP Bio
110 g kokosové mouky NP Bio
4 vejce NP Bio
sůl
4 banány NP Bio
200 ml plnotučného mléka NP Bio
100 g kukuřičné mouky NP Bio
1 kypřicí prášek do pečiva
20 g třtinového cukru NP Bio

Postup přípravy

1. V kastrůlku na mírném ohni rozpusťte olej a dejte ho stranou. Mandle rozmixujte najemno, nejlépe v kuchyňském robotu. Formu vymažte 20 ml oleje a vysypte 10 g kokosové mouky.

2. Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu a dejte stranou.

3. Do větší mísy vložte nakrájené oloupané banány a rozmačkejte je vidličkou. Vlijte žloutky a metličkou promíchejte s banánem v hustou kaši. Zašlehejte kokosový olej a vmíchejte mléko. Vsypte obě mouky, mleté mandle a kypřicí prášek. Promíchejte v řídké těsto. Nakonec opatrně vmíchejte sníh.

4. Těsto nalijte do formy, několikrát jí klepněte o desku stolu a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C 40 minut.

5. Bábovku po upečení nechte 15 minut chladnout, poté vyklopte a nechte zcela vystydnout.

6. Před podáváním posypte najemno rozmixovaným třtinovým cukrem.

Pomohl vám recept?
10hodnocení3

Další videorecepty