
Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem
Ingredience
1,5 kg | hovězí svíčkové – steaky |
sůl | |
pepř | |
1 | lžíce dijonské hořčice |
1 | lžíce olivového oleje |
60 g | másla |
500 g | žampionů |
2 | stroužky česneku |
125 ml | koňaku |
375 ml | smetany ke šlehání |
pečené brambory | |
Na petrželkový chřest: | |
---|---|
600 g | zeleného chřestu |
600 g | bílého chřestu |
2 | lžíce olivového oleje |
2 | lžíce vinného octa |
1 | lžička dijonské hořčice |
½ | lžičky krupicového cukru |
1 | stroužek česneku |
½ | hrsti petrželky |
Postup přípravy
1. Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
2. Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod