Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem
Ingredience
1,5 kg | hovězí svíčkové – steaky |
sůl | |
pepř | |
1 | lžíce dijonské hořčice |
1 | lžíce olivového oleje |
60 g | másla |
500 g | žampionů |
2 | stroužky česneku |
125 ml | koňaku |
375 ml | smetany ke šlehání |
pečené brambory | |
Na petrželkový chřest: | |
---|---|
600 g | zeleného chřestu |
600 g | bílého chřestu |
2 | lžíce olivového oleje |
2 | lžíce vinného octa |
1 | lžička dijonské hořčice |
½ | lžičky krupicového cukru |
1 | stroužek česneku |
½ | hrsti petrželky |
Postup přípravy
1. Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
2. Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY