×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Další recepty a články

Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky...
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Rychlé hovězí ve woku
Rychlé hovězí ve...
Rychlé hovězí ve woku
Rychlé hovězí ve woku

Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Co budete potřebovat

1,5 kg hovězí svíčkové – steaky
sůl
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
60 g másla
500 g žampionů
2 stroužky česneku
125 ml koňaku
375 ml smetany ke šlehání
pečené brambory
Na petrželkový chřest:
600 g zeleného chřestu
600 g bílého chřestu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky krupicového cukru
1 stroužek česneku
½ hrsti petrželky

Jak na to?

1. Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
2. Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Hlavní chod Snadné Francouzská Magazín 7/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1,5 kg hovězí svíčkové – steaky
sůl
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
60 g másla
500 g žampionů
2 stroužky česneku
125 ml koňaku
375 ml smetany ke šlehání
pečené brambory
Na petrželkový chřest:
600 g zeleného chřestu
600 g bílého chřestu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky krupicového cukru
1 stroužek česneku
½ hrsti petrželky

Jak na to?

1. Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
2. Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Rychlé hovězí ve woku
Rychlé hovězí ve woku
Rychlé hovězí ve woku
Rychlé hovězí ve woku

Inspirujte se podobnými recepty