×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Co budete potřebovat

1,5 kg hovězí svíčkové – steaky
sůl
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
60 g másla
500 g žampionů
2 stroužky česneku
125 ml koňaku
375 ml smetany ke šlehání
pečené brambory
Na petrželkový chřest:
600 g zeleného chřestu
600 g bílého chřestu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky krupicového cukru
1 stroužek česneku
½ hrsti petrželky

Jak na to?

1. Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
2. Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Hlavní chod Snadné Francouzská Petržel kadeřavá Magazín 7/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1,5 kg hovězí svíčkové – steaky
sůl
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
60 g másla
500 g žampionů
2 stroužky česneku
125 ml koňaku
375 ml smetany ke šlehání
pečené brambory
Na petrželkový chřest:
600 g zeleného chřestu
600 g bílého chřestu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky krupicového cukru
1 stroužek česneku
½ hrsti petrželky

Jak na to?

1. Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
2. Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty