×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem
45 minut , Hlavní chod , Snadné , Francouzská ,

Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Co budu potřebovat

1,5 kg hovězí svíčkové – steaky
sůl
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
60 g másla
500 g žampionů
2 stroužky česneku
125 ml koňaku
375 ml smetany ke šlehání
pečené brambory
Na petrželkový chřest:
600 g zeleného chřestu
600 g bílého chřestu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky krupicového cukru
1 stroužek česneku
½ hrsti petrželky

Jak na to?

1. Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
2. Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hovězí bourguignon

    Hlavní chod 30 minut
  • Pomalu pečená kachna po provensálsku

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Francouzské brambory

    Hlavní chod 60 minut