Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1,5 kg hovězí svíčkové – steaky
sůl
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
60 g másla
500 g žampionů
2 stroužky česneku
125 ml koňaku
375 ml smetany ke šlehání
pečené brambory
Na petrželkový chřest:
600 g zeleného chřestu
600 g bílého chřestu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky krupicového cukru
1 stroužek česneku
½ hrsti petrželky

Postup přípravy

1. Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
2. Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty