×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort

Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem

albert bio trtinovy cukrABio třtinový cukr

Cukr ze zralé cukrové třtiny. Obsahuje
melasu, proto je tmavší. Neprochází
procesem rafinace, a proto má
tak jedinečnou vůni a chuť.

 

 

Co budete potřebovat

NA BEZÉ
3 bílky
110 g krupicového cukru
50 g plátkových mandlí
15 g rýžové mouky
25 g moučkového cukru
NA KRÉM
250 g másla
50 ml vody
4 lžíce Baileys
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce krystalového cukru
100 g bílé čokolády, nalámané na kousky
1 lžíce rozpustné kávy
1 lžička mleté kávy

Jak na to?

Začněte s bezé. Rozehřejte troubu na 160 °C a vyložte si plech pečicím papírem. Ušlehejte bílky s krupicovým cukrem na hladký sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandle, rýžovou mouku a moučkový cukr. Z bílkové směsi tvořte lžící placky v průměru asi 8 cm a silné 1 cm. Pečte 20–30 minut do jemně zlatava. Placky nechte vychladnout a připravte si krém.
Nejdříve v robotu vyšlehejte máslo. Do kastrůlku s vroucí vodou přilijte Baileys a vsypte oba cukry. Touto horkou směsí zalijte mletou kávu smíchanou s rozpustnou, vsypte čokoládu, která se tak rozpustí. Dobře promíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vyšlehaného másla postupně
přilévejte kávovo-čokoládovou směs a vymíchejte na hladký krém. Naneste ho na polovinu placek, každou přiklopte druhou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem

Dezert Velmi snadné Znáte z TV , 2. díl Magazín 9/2016 Počet porcí: 6
(0)

albert bio trtinovy cukrABio třtinový cukr

Cukr ze zralé cukrové třtiny. Obsahuje
melasu, proto je tmavší. Neprochází
procesem rafinace, a proto má
tak jedinečnou vůni a chuť.

 

 

Co budete potřebovat

NA BEZÉ
3 bílky
110 g krupicového cukru
50 g plátkových mandlí
15 g rýžové mouky
25 g moučkového cukru
NA KRÉM
250 g másla
50 ml vody
4 lžíce Baileys
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce krystalového cukru
100 g bílé čokolády, nalámané na kousky
1 lžíce rozpustné kávy
1 lžička mleté kávy

Jak na to?

Začněte s bezé. Rozehřejte troubu na 160 °C a vyložte si plech pečicím papírem. Ušlehejte bílky s krupicovým cukrem na hladký sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandle, rýžovou mouku a moučkový cukr. Z bílkové směsi tvořte lžící placky v průměru asi 8 cm a silné 1 cm. Pečte 20–30 minut do jemně zlatava. Placky nechte vychladnout a připravte si krém.
Nejdříve v robotu vyšlehejte máslo. Do kastrůlku s vroucí vodou přilijte Baileys a vsypte oba cukry. Touto horkou směsí zalijte mletou kávu smíchanou s rozpustnou, vsypte čokoládu, která se tak rozpustí. Dobře promíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vyšlehaného másla postupně
přilévejte kávovo-čokoládovou směs a vymíchejte na hladký krém. Naneste ho na polovinu placek, každou přiklopte druhou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort

Inspirujte se podobnými recepty