Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem

Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem

Ingredience

NA BEZÉ
3 bílky
110 g krupicového cukru
50 g plátkových mandlí
15 g rýžové mouky
25 g moučkového cukru
NA KRÉM
250 g másla
50 ml vody
4 lžíce Baileys
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce krystalového cukru
100 g bílé čokolády, nalámané na kousky
1 lžíce rozpustné kávy
1 lžička mleté kávy

Postup přípravy

Začněte s bezé. Rozehřejte troubu na 160 °C a vyložte si plech pečicím papírem. Ušlehejte bílky s krupicovým cukrem na hladký sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandle, rýžovou mouku a moučkový cukr. Z bílkové směsi tvořte lžící placky v průměru asi 8 cm a silné 1 cm. Pečte 20–30 minut do jemně zlatava. Placky nechte vychladnout a připravte si krém.
Nejdříve v robotu vyšlehejte máslo. Do kastrůlku s vroucí vodou přilijte Baileys a vsypte oba cukry. Touto horkou směsí zalijte mletou kávu smíchanou s rozpustnou, vsypte čokoládu, která se tak rozpustí. Dobře promíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vyšlehaného másla postupně
přilévejte kávovo-čokoládovou směs a vymíchejte na hladký krém. Naneste ho na polovinu placek, každou přiklopte druhou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty