×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...

Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem

albert bio trtinovy cukrABio třtinový cukr

Cukr ze zralé cukrové třtiny. Obsahuje
melasu, proto je tmavší. Neprochází
procesem rafinace, a proto má
tak jedinečnou vůni a chuť.

 

 

Co budete potřebovat

NA BEZÉ
3 bílky
110 g krupicového cukru
50 g plátkových mandlí
15 g rýžové mouky
25 g moučkového cukru
NA KRÉM
250 g másla
50 ml vody
4 lžíce Baileys
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce krystalového cukru
100 g bílé čokolády, nalámané na kousky
1 lžíce rozpustné kávy
1 lžička mleté kávy

Jak na to?

Začněte s bezé. Rozehřejte troubu na 160 °C a vyložte si plech pečicím papírem. Ušlehejte bílky s krupicovým cukrem na hladký sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandle, rýžovou mouku a moučkový cukr. Z bílkové směsi tvořte lžící placky v průměru asi 8 cm a silné 1 cm. Pečte 20–30 minut do jemně zlatava. Placky nechte vychladnout a připravte si krém.
Nejdříve v robotu vyšlehejte máslo. Do kastrůlku s vroucí vodou přilijte Baileys a vsypte oba cukry. Touto horkou směsí zalijte mletou kávu smíchanou s rozpustnou, vsypte čokoládu, která se tak rozpustí. Dobře promíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vyšlehaného másla postupně
přilévejte kávovo-čokoládovou směs a vymíchejte na hladký krém. Naneste ho na polovinu placek, každou přiklopte druhou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem

Dezert Velmi snadné Znáte z TV , 2. díl Magazín 9/2016 Počet porcí: 6
(0)

albert bio trtinovy cukrABio třtinový cukr

Cukr ze zralé cukrové třtiny. Obsahuje
melasu, proto je tmavší. Neprochází
procesem rafinace, a proto má
tak jedinečnou vůni a chuť.

 

 

Co budete potřebovat

NA BEZÉ
3 bílky
110 g krupicového cukru
50 g plátkových mandlí
15 g rýžové mouky
25 g moučkového cukru
NA KRÉM
250 g másla
50 ml vody
4 lžíce Baileys
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce krystalového cukru
100 g bílé čokolády, nalámané na kousky
1 lžíce rozpustné kávy
1 lžička mleté kávy

Jak na to?

Začněte s bezé. Rozehřejte troubu na 160 °C a vyložte si plech pečicím papírem. Ušlehejte bílky s krupicovým cukrem na hladký sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandle, rýžovou mouku a moučkový cukr. Z bílkové směsi tvořte lžící placky v průměru asi 8 cm a silné 1 cm. Pečte 20–30 minut do jemně zlatava. Placky nechte vychladnout a připravte si krém.
Nejdříve v robotu vyšlehejte máslo. Do kastrůlku s vroucí vodou přilijte Baileys a vsypte oba cukry. Touto horkou směsí zalijte mletou kávu smíchanou s rozpustnou, vsypte čokoládu, která se tak rozpustí. Dobře promíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vyšlehaného másla postupně
přilévejte kávovo-čokoládovou směs a vymíchejte na hladký krém. Naneste ho na polovinu placek, každou přiklopte druhou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...

Inspirujte se podobnými recepty