Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem
Ingredience
NA BEZÉ | |
3 | bílky |
110 g | krupicového cukru |
50 g | plátkových mandlí |
15 g | rýžové mouky |
25 g | moučkového cukru |
NA KRÉM | |
250 g | másla |
50 ml | vody |
4 | lžíce Baileys |
1 | lžíce třtinového cukru |
1 | lžíce krystalového cukru |
100 g | bílé čokolády, nalámané na kousky |
1 | lžíce rozpustné kávy |
1 | lžička mleté kávy |
Postup přípravy
Začněte s bezé. Rozehřejte troubu na 160 °C a vyložte si plech pečicím papírem. Ušlehejte bílky s krupicovým cukrem na hladký sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandle, rýžovou mouku a moučkový cukr. Z bílkové směsi tvořte lžící placky v průměru asi 8 cm a silné 1 cm. Pečte 20–30 minut do jemně zlatava. Placky nechte vychladnout a připravte si krém.
Nejdříve v robotu vyšlehejte máslo. Do kastrůlku s vroucí vodou přilijte Baileys a vsypte oba cukry. Touto horkou směsí zalijte mletou kávu smíchanou s rozpustnou, vsypte čokoládu, která se tak rozpustí. Dobře promíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vyšlehaného másla postupně
přilévejte kávovo-čokoládovou směs a vymíchejte na hladký krém. Naneste ho na polovinu placek, každou přiklopte druhou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY