Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem
ABio třtinový cukr
Cukr ze zralé cukrové třtiny. Obsahuje
melasu, proto je tmavší. Neprochází
procesem rafinace, a proto má
tak jedinečnou vůni a chuť.
Co budete potřebovat
Jak na to?
Začněte s bezé. Rozehřejte troubu na 160 °C a vyložte si plech pečicím papírem. Ušlehejte bílky s krupicovým cukrem na hladký sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandle, rýžovou mouku a moučkový cukr. Z bílkové směsi tvořte lžící placky v průměru asi 8 cm a silné 1 cm. Pečte 20–30 minut do jemně zlatava. Placky nechte vychladnout a připravte si krém.
Nejdříve v robotu vyšlehejte máslo. Do kastrůlku s vroucí vodou přilijte Baileys a vsypte oba cukry. Touto horkou směsí zalijte mletou kávu smíchanou s rozpustnou, vsypte čokoládu, která se tak rozpustí. Dobře promíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vyšlehaného másla postupně
přilévejte kávovo-čokoládovou směs a vymíchejte na hladký krém. Naneste ho na polovinu placek, každou přiklopte druhou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Bezlepkový bezé dort s kávovým krémem
ABio třtinový cukr
Cukr ze zralé cukrové třtiny. Obsahuje
melasu, proto je tmavší. Neprochází
procesem rafinace, a proto má
tak jedinečnou vůni a chuť.
Co budete potřebovat
Jak na to?
Začněte s bezé. Rozehřejte troubu na 160 °C a vyložte si plech pečicím papírem. Ušlehejte bílky s krupicovým cukrem na hladký sníh. Opatrně do něj vmíchejte mandle, rýžovou mouku a moučkový cukr. Z bílkové směsi tvořte lžící placky v průměru asi 8 cm a silné 1 cm. Pečte 20–30 minut do jemně zlatava. Placky nechte vychladnout a připravte si krém.
Nejdříve v robotu vyšlehejte máslo. Do kastrůlku s vroucí vodou přilijte Baileys a vsypte oba cukry. Touto horkou směsí zalijte mletou kávu smíchanou s rozpustnou, vsypte čokoládu, která se tak rozpustí. Dobře promíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vyšlehaného másla postupně
přilévejte kávovo-čokoládovou směs a vymíchejte na hladký krém. Naneste ho na polovinu placek, každou přiklopte druhou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio