×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bezlepkové hraběnčiny řezy

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s...
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s...
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem

Bezlepkové hraběnčiny řezy

Co budete potřebovat

450 g bezlepkové mouky Jizerka
1/2 kypřicího prášku
špetka soli
4 velká vejce
270 g tmavého třtinového cukru
250 g másla
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
skořice

Jak na to?

Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta. Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem. Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku. Při 180 °C pečte asi 30 minut.
Tip - Jablka můžete promíchat s rozinkami anebo je částečně nahradit hruškami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepkové hraběnčiny řezy

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Jablka Magazín 9/2013
Průměrné hodnocení 4 (37)

Co budete potřebovat

450 g bezlepkové mouky Jizerka
1/2 kypřicího prášku
špetka soli
4 velká vejce
270 g tmavého třtinového cukru
250 g másla
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
skořice

Jak na to?

Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta. Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem. Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku. Při 180 °C pečte asi 30 minut.
Tip - Jablka můžete promíchat s rozinkami anebo je částečně nahradit hruškami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem

Inspirujte se podobnými recepty