Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

450 g bezlepkové mouky Jizerka
1/2 kypřicího prášku
špetka soli
4 velká vejce
270 g tmavého třtinového cukru
250 g másla
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
skořice

Postup přípravy

Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta. Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem. Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku. Při 180 °C pečte asi 30 minut.
Tip - Jablka můžete promíchat s rozinkami anebo je částečně nahradit hruškami.

Pomohl vám recept?
139hodnocení4

Další videorecepty