Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bezlepkové hraběnčiny řezy

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s...
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem

Bezlepkové hraběnčiny řezy

Co budete potřebovat

450 g bezlepkové mouky Jizerka
1/2 kypřicího prášku
špetka soli
4 velká vejce
270 g tmavého třtinového cukru
250 g másla
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
skořice

Jak na to?

Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta. Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem. Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku. Při 180 °C pečte asi 30 minut.
Tip - Jablka můžete promíchat s rozinkami anebo je částečně nahradit hruškami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepkové hraběnčiny řezy

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Jablka Magazín 9/2013
Průměrné hodnocení 4 (69)

Co budete potřebovat

450 g bezlepkové mouky Jizerka
1/2 kypřicího prášku
špetka soli
4 velká vejce
270 g tmavého třtinového cukru
250 g másla
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
skořice

Jak na to?

Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta. Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem. Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku. Při 180 °C pečte asi 30 minut.
Tip - Jablka můžete promíchat s rozinkami anebo je částečně nahradit hruškami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem

Inspirujte se podobnými recepty