Batátové hranolky s rozmarýnem
Ingredience
3 | batáty |
1 | lžíce solamylu |
200 ml | řepkového oleje |
2 | lžíce hrubozrnné soli |
1 | lžička chilli vloček |
4 | snítky rozmarýnu |
Postup přípravy
1. Oloupané batáty rozkrájejte ostrým velkým nožem na hranolky o průměru 3 centimetry. Vložte je do mísy, zaprašte solamylem, promíchejte a nechte odstát 5 minut.
2. Rozpalte olej na středním plameni a vložte batáty, které asi 3 minuty předsmažte. Pomocí děrované naběračky je vyjměte na plech nebo velký talíř a nechte zcela vychladnout.
3. V malé misce promíchejte sůl, chilli vločky a nasekané lístky rozmarýnu.
4. Poté znovu rozpalte olej na vysokou teplotu a osmažte hranolky do zlatova a křupava. Vyndejte je na papírovou utěrku a osušte. Přesypte do hrnce nebo pekáčku a promíchejte s chilli rozmarýnovou solí. Ihned servírujte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY