
Batátové hranolky s rozmarýnem
Postup přípravy
1. Oloupané batáty rozkrájejte ostrým velkým nožem na hranolky o průměru 3 centimetry. Vložte je do mísy, zaprašte solamylem, promíchejte a nechte odstát 5 minut.
2. Rozpalte olej na středním plameni a vložte batáty, které asi 3 minuty předsmažte. Pomocí děrované naběračky je vyjměte na plech nebo velký talíř a nechte zcela vychladnout.
3. V malé misce promíchejte sůl, chilli vločky a nasekané lístky rozmarýnu.
4. Poté znovu rozpalte olej na vysokou teplotu a osmažte hranolky do zlatova a křupava. Vyndejte je na papírovou utěrku a osušte. Přesypte do hrnce nebo pekáčku a promíchejte s chilli rozmarýnovou solí. Ihned servírujte.
Pomohl vám recept?
2hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod