Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 batáty
1 lžíce solamylu
200 ml řepkového oleje
2 lžíce hrubozrnné soli
1 lžička chilli vloček
4 snítky rozmarýnu

Postup přípravy

1. Oloupané batáty rozkrájejte ostrým velkým nožem na hranolky o průměru 3 centimetry. Vložte je do mísy, zaprašte solamylem, promíchejte a nechte odstát 5 minut.

2. Rozpalte olej na středním plameni a vložte batáty, které asi 3 minuty předsmažte. Pomocí děrované naběračky je vyjměte na plech nebo velký talíř a nechte zcela vychladnout.

3. V malé misce promíchejte sůl, chilli vločky a nasekané lístky rozmarýnu.

4. Poté znovu rozpalte olej na vysokou teplotu a osmažte hranolky do zlatova a křupava. Vyndejte je na papírovou utěrku a osušte. Přesypte do hrnce nebo pekáčku a promíchejte s chilli rozmarýnovou solí. Ihned servírujte.

Pomohl vám recept?
2hodnocení3

Další videorecepty