Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Batátové hranolky s rozmarýnem

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Batátové hranolky s rozmarýnem

Co budete potřebovat

3 batáty
1 lžíce solamylu
200 ml řepkového oleje
2 lžíce hrubozrnné soli
1 lžička chilli vloček
4 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Oloupané batáty rozkrájejte ostrým velkým nožem na hranolky o průměru 3 centimetry. Vložte je do mísy, zaprašte solamylem, promíchejte a nechte odstát 5 minut.

2. Rozpalte olej na středním plameni a vložte batáty, které asi 3 minuty předsmažte. Pomocí děrované naběračky je vyjměte na plech nebo velký talíř a nechte zcela vychladnout.

3. V malé misce promíchejte sůl, chilli vločky a nasekané lístky rozmarýnu.

4. Poté znovu rozpalte olej na vysokou teplotu a osmažte hranolky do zlatova a křupava. Vyndejte je na papírovou utěrku a osušte. Přesypte do hrnce nebo pekáčku a promíchejte s chilli rozmarýnovou solí. Ihned servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Batátové hranolky s rozmarýnem

Příloha Velmi snadné Grilování Veganské Bez laktózy Magazín 6/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

3 batáty
1 lžíce solamylu
200 ml řepkového oleje
2 lžíce hrubozrnné soli
1 lžička chilli vloček
4 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Oloupané batáty rozkrájejte ostrým velkým nožem na hranolky o průměru 3 centimetry. Vložte je do mísy, zaprašte solamylem, promíchejte a nechte odstát 5 minut.

2. Rozpalte olej na středním plameni a vložte batáty, které asi 3 minuty předsmažte. Pomocí děrované naběračky je vyjměte na plech nebo velký talíř a nechte zcela vychladnout.

3. V malé misce promíchejte sůl, chilli vločky a nasekané lístky rozmarýnu.

4. Poté znovu rozpalte olej na vysokou teplotu a osmažte hranolky do zlatova a křupava. Vyndejte je na papírovou utěrku a osušte. Přesypte do hrnce nebo pekáčku a promíchejte s chilli rozmarýnovou solí. Ihned servírujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty