Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBagety s vlašskými ořechy
Albert logoAlbert logo
  • Bagety s vlašskými ořechy
Bagety s vlašskými ořechy

Bagety s vlašskými ořechy

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Příloha

Ingredience2 porce

2 porce
  • Cukr třtinový 2 člž
  • Droždí sušené 7 g
  • Olej olivový 60 ml
  • Mouka chlebová celozrnná 150 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Dýňová semínka 2 plž
  • Vlašské ořechy 185 g
  • Slunečnicová semínka 1,5 člž
  • Sůl
  • Máslo 20 g
  • Cukr třtinový 2 člž
  • Droždí sušené 7 g
  • Olej olivový 60 ml
  • Mouka chlebová celozrnná 150 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Dýňová semínka 2 plž
  • Vlašské ořechy 185 g
  • Slunečnicová semínka 1,5 člž
  • Sůl
  • Máslo 20 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Smíchejte cukr, droždí a 125 ml vlažné vody ve velké míse. Zakryjte a na teplém místě nechte 10–12 minut stát.
3
Vmíchejte olej a dalších 165 ml vlažné vody. Přidejte obě mouky, dýňová se­mínka, 1 lžičku slunečnicových semínek, ořechy a 1 lžičku soli a promíchejte vařečkou. Pak hněťte na lehce pomoučené ploše asi 5 minut do hladkého, elastického těsta.
4
Přendejte do čisté mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 2 hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
5
Pak lehce prohněťte, přepůlte a z každé půlky vyválejte bagetu. Obě dejte na plech, po celé ploše do nich udělejte zářezy, potřete máslem a posypte zbylými semínky. Pečte asi 40 minut dozlatova.
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Smíchejte cukr, droždí a 125 ml vlažné vody ve velké míse. Zakryjte a na teplém místě nechte 10–12 minut stát.
3
Vmíchejte olej a dalších 165 ml vlažné vody. Přidejte obě mouky, dýňová se­mínka, 1 lžičku slunečnicových semínek, ořechy a 1 lžičku soli a promíchejte vařečkou. Pak hněťte na lehce pomoučené ploše asi 5 minut do hladkého, elastického těsta.
4
Přendejte do čisté mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 2 hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
5
Pak lehce prohněťte, přepůlte a z každé půlky vyválejte bagetu. Obě dejte na plech, po celé ploše do nich udělejte zářezy, potřete máslem a posypte zbylými semínky. Pečte asi 40 minut dozlatova.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.