Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBabiččiny krůtí špejle
Albert logoAlbert logo
  • Babiččiny krůtí špejle

Babiččiny krůtí špejle

Babiččiny krůtí špejle
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Asijská
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Krůtí prsní řízky 1 kg
  • Worcesterová omáčka 200 ml
  • Koření čínské
  • Škrob bramborový 1 plž
  • Sůl
  • Rýžový ocet 100 ml
  • Salátová okurka 4 ks
  • Pepř
  • Krůtí prsní řízky 1 kg
  • Worcesterová omáčka 200 ml
  • Koření čínské
  • Škrob bramborový 1 plž
  • Sůl
  • Rýžový ocet 100 ml
  • Salátová okurka 4 ks
  • Pepř

Příprava

1
Krůtí prsa rozkrájejte, na co nejdelší nudličky široké asi 2 x 2 cm, vložíte do mísy a zalijte worchestrovou omáčkou a rýžovým octem a promíchejte. Pomalu zapracujte škrob a koření tak, aby marináda stále zůstala tekutá. Nechte alespoň 2 hodiny (může být i přes noc) marinovat. Nachystejte si špejle (nejlépe grilovací s ostrým hrotem), které namočíte na chvíli do vody. Na každou špejli napichujte jeden proužek marinovaného krůtího prsa tak, jako byste ho špejlí protkávali. Grilujte na rozpáleném roštu asi 4 minuty z každé strany. Maso už nesolte (sójová omáčka je již dost slaná). Sundejte z roštu a servírujte i se špejlí, ze které můžete maso pohodlně ukusovat. V mezičase si můžete připravit salát: okurku očistěte a dále pokračujte se škrabkou a krájejte okurku na uzoučké proužky, které dávejte do mísy. Proužky zalijte rýžovým octem naředěným trochou studené vody, osolte a opepřete. Salát můžete obohatit ještě o sušená rajčata nebo olivy.
1
Krůtí prsa rozkrájejte, na co nejdelší nudličky široké asi 2 x 2 cm, vložíte do mísy a zalijte worchestrovou omáčkou a rýžovým octem a promíchejte. Pomalu zapracujte škrob a koření tak, aby marináda stále zůstala tekutá. Nechte alespoň 2 hodiny (může být i přes noc) marinovat. Nachystejte si špejle (nejlépe grilovací s ostrým hrotem), které namočíte na chvíli do vody. Na každou špejli napichujte jeden proužek marinovaného krůtího prsa tak, jako byste ho špejlí protkávali. Grilujte na rozpáleném roštu asi 4 minuty z každé strany. Maso už nesolte (sójová omáčka je již dost slaná). Sundejte z roštu a servírujte i se špejlí, ze které můžete maso pohodlně ukusovat. V mezičase si můžete připravit salát: okurku očistěte a dále pokračujte se škrabkou a krájejte okurku na uzoučké proužky, které dávejte do mísy. Proužky zalijte rýžovým octem naředěným trochou studené vody, osolte a opepřete. Salát můžete obohatit ještě o sušená rajčata nebo olivy.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.