
Angreštový džem s rybízem a banánem
Dříve oblíbené ovoce dnes zažívá zasloužený comeback. Sladce navinulé angrešty chutnají zasyrova, ale skvěle se hodí i k pečení, do kompotů a zavařenin.
Postup přípravy
Angrešty zbavte stopky a kalíšku. Překrojte a smíchejte s odstopkovaným rybízem a nakrájeným banánem. Pokud chcete, aby byl džem bez kousků ovoce, namelte angrešty a rybíz v mlýnku nebo rozvařené ovoce před zahuštěním rozmixujte.
Ovoce smíchejte s většinou cukru, podlijte malým množstvím vody a dejte vařit. Až ovocná směs zhoustne tak, že bude při míchání na vařečce zůstávat cestička, přidejte pektin smíchaný se zbylým cukrem a ihned rozmíchejte.
Vařte ještě 10 minut, až se džem zahustí. Pak vmíchejte citronovou šťávu, naplňte do sklenic a hned sterilujte.
Pomohl vám recept?
26hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod