Angreštový džem s rybízem a banánem
Ingredience
500 g | angreštu |
300 g | červeného rybízu |
2 | vyzrálé banány |
300 g | hnědého cukru |
1 | lžička pektinu – můžete vynechat |
šťáva z 1 citronu |
Postup přípravy
Angrešty zbavte stopky a kalíšku. Překrojte a smíchejte s odstopkovaným rybízem a nakrájeným banánem. Pokud chcete, aby byl džem bez kousků ovoce, namelte angrešty a rybíz v mlýnku nebo rozvařené ovoce před zahuštěním rozmixujte.
Ovoce smíchejte s většinou cukru, podlijte malým množstvím vody a dejte vařit. Až ovocná směs zhoustne tak, že bude při míchání na vařečce zůstávat cestička, přidejte pektin smíchaný se zbylým cukrem a ihned rozmíchejte.
Vařte ještě 10 minut, až se džem zahustí. Pak vmíchejte citronovou šťávu, naplňte do sklenic a hned sterilujte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY