Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Angreštový džem s rybízem a banánem

Angreštový džem s rybízem a banánem

Dříve oblíbené ovoce dnes zažívá zasloužený comeback. Sladce navinulé angrešty chutnají zasyrova, ale skvěle se hodí i k pečení, do kompotů a zavařenin.

Ingredience

500 g angreštu
300 g červeného rybízu
2 vyzrálé banány
300 g hnědého cukru
1 lžička pektinu – můžete vynechat
šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Angrešty zbavte stopky a kalíšku. Překrojte a smíchejte s odstopkovaným rybízem a nakrájeným banánem. Pokud chcete, aby byl džem bez kousků ovoce, namelte angrešty a rybíz v mlýnku nebo rozvařené ovoce před zahuštěním rozmixujte.
Ovoce smíchejte s většinou cukru, podlijte malým množstvím vody a dejte vařit. Až ovocná směs zhoustne tak, že bude při míchání na vařečce zůstávat cestička, přidejte pektin smíchaný se zbylým cukrem a ihned rozmíchejte.
Vařte ještě 10 minut, až se džem zahustí. Pak vmíchejte citronovou šťávu, naplňte do sklenic a hned sterilujte.

Pomohl vám recept?
26hodnocení3

Další videorecepty