×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Angreštový džem s rybízem a banánem

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Angreštový džem s rybízem a banánem

Co budete potřebovat

500 g angreštu
300 g červeného rybízu
2 vyzrálé banány
300 g hnědého cukru
1 lžička pektinu – můžete vynechat
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Angrešty zbavte stopky a kalíšku. Překrojte a smíchejte s odstopkovaným rybízem a nakrájeným banánem. Pokud chcete, aby byl džem bez kousků ovoce, namelte angrešty a rybíz v mlýnku nebo rozvařené ovoce před zahuštěním rozmixujte.
Ovoce smíchejte s většinou cukru, podlijte malým množstvím vody a dejte vařit. Až ovocná směs zhoustne tak, že bude při míchání na vařečce zůstávat cestička, přidejte pektin smíchaný se zbylým cukrem a ihned rozmíchejte.
Vařte ještě 10 minut, až se džem zahustí. Pak vmíchejte citronovou šťávu, naplňte do sklenic a hned sterilujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Angreštový džem s rybízem a banánem

Snídaně Velmi snadné Zavařeniny Něco lehkého Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
Průměrné hodnocení 5 (3)
Dříve oblíbené ovoce dnes zažívá zasloužený comeback. Sladce navinulé angrešty chutnají zasyrova, ale skvěle se hodí i k pečení, do kompotů a zavařenin.

Co budete potřebovat

500 g angreštu
300 g červeného rybízu
2 vyzrálé banány
300 g hnědého cukru
1 lžička pektinu – můžete vynechat
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Angrešty zbavte stopky a kalíšku. Překrojte a smíchejte s odstopkovaným rybízem a nakrájeným banánem. Pokud chcete, aby byl džem bez kousků ovoce, namelte angrešty a rybíz v mlýnku nebo rozvařené ovoce před zahuštěním rozmixujte.
Ovoce smíchejte s většinou cukru, podlijte malým množstvím vody a dejte vařit. Až ovocná směs zhoustne tak, že bude při míchání na vařečce zůstávat cestička, přidejte pektin smíchaný se zbylým cukrem a ihned rozmíchejte.
Vařte ještě 10 minut, až se džem zahustí. Pak vmíchejte citronovou šťávu, naplňte do sklenic a hned sterilujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty