Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

150 g krupicového cukru
1,3 kg ananasu
100 ml limonády AQ Lemon
1 a půl lžíce nasekaných mátových lístků

Postup přípravy

Cukr nasypte do rendlíku a zalijte 380 ml vody a na slabém plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Dejte stranou. Ananas dejte do odšťavňovače – měli byste získat zhruba 700 ml ananasové šťávy. Tu pak smíchejte s cukerným roztokem i limonádou AQ. Směs pak dejte do nerezové nádoby a dejte do mrazáku.

Po dvou hodinách promíchejte vidličkou, abyste oddělili jednotlivé krystaly, a opět vraťte do mrazáku. Po hodině znovu promíchejte a postup opakujte tak dlouho, aby měla vaše granita tu správnou konzistenci – bude krásně průhledná. Ozdobte mátou.

Pomohl vám recept?
4hodnocení3

Další videorecepty