Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové medailonky na houbách s kaší
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové medailonky na houbách s kaší
Vepřové medailonky na houbách s kaší

Vepřové medailonky na houbách s kaší

Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vepřové medailonky 8 ks
  • Vývar hovězí 250 ml
  • Brambory 500 g
  • Hřiby 400 g
  • Červené víno 125 ml
  • Mléko 200 ml
  • Muškátový oříšek
  • Olej olivový
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 40 g
  • Vepřové medailonky 8 ks
  • Vývar hovězí 250 ml
  • Brambory 500 g
  • Hřiby 400 g
  • Červené víno 125 ml
  • Mléko 200 ml
  • Muškátový oříšek
  • Olej olivový
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 40 g

Příprava

1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka.
2
Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
3
Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum.
4
Vepřové medailonky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete.
5
Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
6
Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte 5 minut. Přilijte portské a přiveďte k varu.
7
Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu.
8
Podávejte dohromady: kaši a panenku, přelité omáčkou s houbami.
1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka.
2
Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
3
Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum.
4
Vepřové medailonky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete.
5
Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
6
Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte 5 minut. Přilijte portské a přiveďte k varu.
7
Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu.
8
Podávejte dohromady: kaši a panenku, přelité omáčkou s houbami.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.