Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí stehna s koriandrem a limetkou
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou
Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou

Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou

Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Kuřecí stehna 4 ks
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Vývar kuřecí 200 ml
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Limetková šťáva 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Sůl s bylinkami 1/2 plž
  • Paprika mletá pálivá 1/2 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Česnek sušený 1/2 plž
  • Muškátový oříšek
  • Kuřecí stehna 4 ks
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Vývar kuřecí 200 ml
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Limetková šťáva 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Sůl s bylinkami 1/2 plž
  • Paprika mletá pálivá 1/2 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Česnek sušený 1/2 plž
  • Muškátový oříšek

Příprava

1
V malé misce smíchejte sůl s kořením. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran okořeňte směsí. Nechte alespoň 15 minut odležet.
2
Předehřejte troubu na 200 °C.
3
Na pánvi rozehřejte olivový olej a odležené maso z obou stran opečte pěkně dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou.
4
Stáhněte plamen a do pánve nalijte víno. Přiveďte k varu, nechte zredukovat a přilijte vývar. Opět přiveďte k mírnému varu a přidejte limetkovou šťávu a česnek.
5
Opečené maso vložte do zapékací mísy, přelijte částí šťávy z pánve a přisypte koriandr. Mísu pokryjte alobalem a pečte 40 minut. Občas přelijte zbytkem šťávy.
6
Odstraňte alobal a nechte péct, aby zezlátla kůrka na stehnech.
7
Vyndejte z trouby, maso před podáváním znovu zakryjte a nechte odpočinout.
1
V malé misce smíchejte sůl s kořením. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran okořeňte směsí. Nechte alespoň 15 minut odležet.
2
Předehřejte troubu na 200 °C.
3
Na pánvi rozehřejte olivový olej a odležené maso z obou stran opečte pěkně dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou.
4
Stáhněte plamen a do pánve nalijte víno. Přiveďte k varu, nechte zredukovat a přilijte vývar. Opět přiveďte k mírnému varu a přidejte limetkovou šťávu a česnek.
5
Opečené maso vložte do zapékací mísy, přelijte částí šťávy z pánve a přisypte koriandr. Mísu pokryjte alobalem a pečte 40 minut. Občas přelijte zbytkem šťávy.
6
Odstraňte alobal a nechte péct, aby zezlátla kůrka na stehnech.
7
Vyndejte z trouby, maso před podáváním znovu zakryjte a nechte odpočinout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.