Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuře pečené s  hroznovým vínem a nádivkou
Albert logoAlbert logo
  • Kuře pečené s  hroznovým vínem a nádivkou
Kuře pečené s  hroznovým vínem a nádivkou

Kuře pečené s  hroznovým vínem a nádivkou

Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Žervé 200 g
  • Kuře celé 1 ks
  • Hroznové víno bílé 500 g
  • Cider 500 ml
  • Jablko 2 ks
  • Med 2 plž
  • Šalvěj čerstvá 1 člž
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Rozmarýn čerstvý 1 člž
  • Česnek 8 strouž.
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Žervé 200 g
  • Kuře celé 1 ks
  • Hroznové víno bílé 500 g
  • Cider 500 ml
  • Jablko 2 ks
  • Med 2 plž
  • Šalvěj čerstvá 1 člž
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Rozmarýn čerstvý 1 člž
  • Česnek 8 strouž.
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Vyložte plech pečicím papírem a na něj nasypte vlašské ořechy. Přidejte med, promíchejte a nechte pět minut zapéct v  troubě při teplotě 200 °C. Po vychladnutí nasekejte a smíchejte s žervé, nakrájeným rozmarýnem a šalvějí.
2
Kuře omyjte a poté dobře osušte. Do břišní dutiny vložte jablko nakrájené na čtvrtiny a palici česneku překrojenou přes stroužky na polovinu. Pomocí prstů opatrně uvolněte kůži od masa, co nejdál to jde, a vzniklý prostor naplňte ochuceným žervé. Pokud nevyužijete celé množství, protože záleží na velikosti kuřete, nechte zbytek zatím stranou.
3
Kuře zvenku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Kuchyňským provázkem svažte nohy k sobě.
4
Pekáč vyložte polovinou hroznového vína. Zbylé jablko nakrájejte a také dejte do pekáče. Pokud vám zbylo žervé s ořechy, přidejte ho k  ovoci. Na ně položte připravené kuře prsíčky nahoru. Vložte do předehřáté trouby a pečte 45 minut.
5
Zatímco se kuře peče, svařte cider, kterým se bude kuře potírat. Nalijte ho do hrnce a vařte, dokud se objem nezredukuje na polovinu. Poté jím potřete kuře, vraťte do trouby a pečte další půl hodinu. Dopřejte kuřeti druhý nátěr ciderem, přidejte do pekáče zbytek hroznového vína a nechte ještě 15–20 minut dopéct.
6
Pekáč s upečeným kuřetem vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout. Poté rozdělte na porce a podávejte.
1
Vyložte plech pečicím papírem a na něj nasypte vlašské ořechy. Přidejte med, promíchejte a nechte pět minut zapéct v  troubě při teplotě 200 °C. Po vychladnutí nasekejte a smíchejte s žervé, nakrájeným rozmarýnem a šalvějí.
2
Kuře omyjte a poté dobře osušte. Do břišní dutiny vložte jablko nakrájené na čtvrtiny a palici česneku překrojenou přes stroužky na polovinu. Pomocí prstů opatrně uvolněte kůži od masa, co nejdál to jde, a vzniklý prostor naplňte ochuceným žervé. Pokud nevyužijete celé množství, protože záleží na velikosti kuřete, nechte zbytek zatím stranou.
3
Kuře zvenku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Kuchyňským provázkem svažte nohy k sobě.
4
Pekáč vyložte polovinou hroznového vína. Zbylé jablko nakrájejte a také dejte do pekáče. Pokud vám zbylo žervé s ořechy, přidejte ho k  ovoci. Na ně položte připravené kuře prsíčky nahoru. Vložte do předehřáté trouby a pečte 45 minut.
5
Zatímco se kuře peče, svařte cider, kterým se bude kuře potírat. Nalijte ho do hrnce a vařte, dokud se objem nezredukuje na polovinu. Poté jím potřete kuře, vraťte do trouby a pečte další půl hodinu. Dopřejte kuřeti druhý nátěr ciderem, přidejte do pekáče zbytek hroznového vína a nechte ještě 15–20 minut dopéct.
6
Pekáč s upečeným kuřetem vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout. Poté rozdělte na porce a podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.