GRILOVANÉ KUŘECÍ ŠPÍZY SE SALSA DIPEM A GUACAMOLE
K letní sezóně neodmyslitelně patří grilovačka. Není to jen umění, ale i zábava pro celou rodinu. Proto vás rádi provedeme cestou k tomu, jak si pochutnat na grilování plném barev a nezapomenutelných chutí.
Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 10 min.
Náročnost: lehké
Potřebujete
1 balení
kuřecích špízů
Na salsa dip:
2
plechovky loupaných rajčat
½
cibule
1 lžičku
nadrobno nasekaného česneku
½
limetky
1 lžičku
soli
3 lžíce
čerstvého koriandru
chilli (podle chuti)
Na guacamole:
3
avokáda
1
limetku
1 lžičku
soli
½
šálku nadrobno nakrájené cibule
3 lžíce
čerstvého koriandru
1 lžičku
nadrobno nasekaného česneku
špetku kajenského pepře
Jak na to
- Pro přípravu salsa dipu vložte oloupaná rajčata, cibuli, česnek, limetkovou šťávu, sůl, chilli a koriandr do mixéru a rozmixujte do žádoucí konzistence.
- Jako další si připravte guacamole. Ve středně velké misce rozmačkejte očištěná avokáda, přidejte limetkovou šťávu a sůl. Vmíchejte cibuli, nadrobno nasekaný koriandr a česnek. Na závěr přidejte kajenský pepř. Pro lepší chuť nechte zhruba hodinku v chladničce.
- Připravené kuřecí špízy opékáme z obou stran na rozpáleném grilu a podáváme spolu s pečivem a dipy.
tip
Dipy doporučujeme nechat před podáváním v chladničce, dobře zakryté, bez přístupu vzduchu.