1
Krkovici vyndejte z lednice asi 1–2 hodiny před grilováním, aby maso neutrpělo teplotní šok.
3
Do stolního mixéru vložte sůl, tymián a rozmarýn zbavený dřevnatých stonků a ostatní bylinky. Mixujte, dokud sůl nezíská jemnější strukturu a všechny chutě se propojí.
4
Krkovici posolte ze všech stran bylinkovou solí a lehce potřete olivovým olejem.
5
Maso vložte na gril na přímý žár a opékejte ze všech stran cca 5 minut, pak krkovici stáhněte mimo přímý žár a zakryjte poklopem. Grilujte přibližně dalších 25 minut.
6
Maso průběžně otáčejte, aby se grilovalo rovnoměrně.
7
Hotové maso stáhněte z grilu a nechte pár minut odpočinout. Krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte ideálně se zeleninovým salátem.
1
Krkovici vyndejte z lednice asi 1–2 hodiny před grilováním, aby maso neutrpělo teplotní šok.
3
Do stolního mixéru vložte sůl, tymián a rozmarýn zbavený dřevnatých stonků a ostatní bylinky. Mixujte, dokud sůl nezíská jemnější strukturu a všechny chutě se propojí.
4
Krkovici posolte ze všech stran bylinkovou solí a lehce potřete olivovým olejem.
5
Maso vložte na gril na přímý žár a opékejte ze všech stran cca 5 minut, pak krkovici stáhněte mimo přímý žár a zakryjte poklopem. Grilujte přibližně dalších 25 minut.
6
Maso průběžně otáčejte, aby se grilovalo rovnoměrně.
7
Hotové maso stáhněte z grilu a nechte pár minut odpočinout. Krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte ideálně se zeleninovým salátem.