TUŇÁKOVÝ BURGER

Patříte i vy mezi milovníky burgerů? Pak musíte bezpodmínečně sáhnout po této jedinečné a zdravé kombinaci chutí.

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 30 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

250 g
tuňákového steaku
200 g
ricotty
nasekaný čerstvý kopr
2 ks
housek na burger
extra panenský olivový olej
6 ks
sušených rajčat
2 lžíce
pasty z červených fazolí
rukolu
1
rajče
sůl a pepř

Na hranolky:

2
mrkve
1
menší celer
2 lžíce
extra panenského olivového oleje
1 lžičku
granulovaného česneku
30 g
nastrouhaného parmazánu
sůl a pepř

Jak na to

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Nasekejte čerstvý kopr, smíchejte jej se sýrem ricotta. Sušená rajčata nakrájejte na drobné kousky. Přidejte pastu z červených fazolí a sůl a pepř podle chuti. Vše dobře promíchejte.
  3. Očistěnou mrkev rozkrojte na polovinu a poté tyto poloviny rozkrojte na tři hranolky. Očistěte celer a pokrájejte jej na hranolky. V misce smíchejte olivový olej, česnek, sůl, pepř a parmazán. Důkladně v ní promíchejte nakrájenou zeleninu a pak ji opatrně poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 15–20 minut dozlatova.
  4. Gril nebo grilovací pánev předehřejte na velmi vysokou teplotu. Steak z tuňáka z obou stran pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Grilujte z obou stran po dobu 1–2 minut, v závislosti na vaší preferenci propečení. Steak vyjměte a nechte jej ještě pár minut před servírováním odpočívat stranou.
  5. Housku rozřízněte na poloviny a obě vnitřní stranou na pár vteřin položte na rozpálený gril. Měla by být křupavá a nabýt zlatavou barvu. Obě části housky potřete sýrovou směsí, přidejte rukolu, na plátky nakrájené rajče a vložte mezi ně steak z tuňáka.
tip
Pro ty, co si burger nedokážou představit bez hranolků, doporučujeme zdravější verzi ve formě mrkvovo-celerových hranolků s domácím dipem z bílého řeckého jogurtu, parmazánu a libovolných bylinek.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

PINOT GRIGIO DOC
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

PINOT GRIGIO DOC
0,75 l