TRESKA VE ŽLUTÉ KARI OMÁČCE S MANGOVÝM CHUTNEY A ŠPENÁTEM

Tento velmi rychlý recept vám zajistí dokonalý souzvuk výrazných chutí. Potřebovat budete pouze několik základních surovin a výsledek vás opravdu příjemně překvapí.

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 15 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

250 g
tresky tmavé
100 g
čerstvého baby špenátu
1 lžíci
mangového chutney
400g
konzervu kokosového mléka
1
čerstvou chilli papričku
5 cm
velký kousek čerstvého zázvoru
2
stroužky česneku
1
střední cibuli
2 lžíce
rostlinného oleje
1 lžičku
mleté červené papriky
1 lžičku
mleté kurkumy
1 lžičku
žluté kari pasty
2 lžice
koření garam masala
sůl a pepř

Jak na to

  1. V menší misce smíchejte všechno koření. Omyté a osušené ryby posypte polovinou směsi a dejte stranou.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, kari pastu, zázvor a chilli a opékejte přibližně 5 minut do měkka. Směs posypejte zbývajícím kořením, dobře promíchejte a vařte ještě 2 minuty.
  3. Přilijte kokosové mléko, vmíchejte mangové chutney a vařte 3–5 minut, dokud omáčka trochu zhoustne.
  4. Potom přidejte připravenou tresku a špenátové listy. Vařte pod pokličkou asi 5 minut, dokud nebude ryba hotová. Na závěr posolte.
tip
Podávejte s chlebem naan nebo s rýží basmati. Na závěr můžete posypat černým sezamem a čerstvým koriandrem.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l