SUMEČEK V MANDLOVÉ KRUSTĚ

Pečená ryba nemusí být žádná nuda. Vyzkoušejte náš tip na sumečka pečeného v křupavé mandlové krustě.

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 20 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

2
filety sumečka afrického
200 g
kuskusu
200 ml
zeleninového vývaru
1
vejce
50 ml
mléka
1 lžíci
mouky
3 lžíce
mandlových plátků
½ hrsti
hladkolisté petržele
4 větvičky
tymiánu
75 ml
olivového oleje
1
citron
8 plátků
sušených rajčat
1
salát Little gem
1 hrst
rozinek
½
okurky
2–3 lžíce
balsamikového octa
sůl a pepř

Jak na to

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Kuskus osolte, zalijte vývarem a nechte odstát. Promíchaný nechte vychladnout.
  3. Z vejce, mléka a mouky ušlehejte těstíčko. Přisypte mandlové plátky a bylinky.
  4. Rybí filety osolte, opepřete z obou stran a vložte do zapékací misky.
  5. Maso v misce zakápněte lžící oleje, šťávou z půlky citronu, završte mandlovou směsí a pečte 20 minut.
  6. Kuskus promíchejte se zeleninou nakrájenou na kostky a zalijte zálivkou z oleje, octa, soli a pepře.
tip
Rybu podávejte se zeleninovým kuskusem, salátem a bílým vínem.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

PINOT GRIGIO DOC
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

PINOT GRIGIO DOC
0,75 l