1
Jasmínovou rýži uvařte dle návodu. Poté ji přendejte do mísy nebo na větší talíř a nechte ji vychladnout.
2
Promíchejte všechno koření a poté dvěma lžícemi posypte krevety.
3
Vejce prošlehejte s jednou lžící koření a také dejte stranou.
4
Mrkev nastrouhejte nahrubo.
5
Připravte si omáčku z prolisovaného česneku, sójové a ústřičné omáčky, sezamového oleje a sušeného zázvoru.
6
V hluboké pánvi rozpalte olej a orestujte na něm krevety zhruba 1–2 minuty z každé strany. Vyjměte je a ve výpeku připravte vejce podobně jako „míchaná“. Poté je přisypte ke krevetám.
7
V pánvi na oleji osmažte zeleninu, kterou posypejte jednou lžící koření, a zhruba po 5 minutách opékání přidejte rýži.
8
Celou směs nyní dokořeňte a zalijte připravenou omáčkou. Na závěr vmíchejte vejce a krevety a podávejte.
1
Jasmínovou rýži uvařte dle návodu. Poté ji přendejte do mísy nebo na větší talíř a nechte ji vychladnout.
2
Promíchejte všechno koření a poté dvěma lžícemi posypte krevety.
3
Vejce prošlehejte s jednou lžící koření a také dejte stranou.
4
Mrkev nastrouhejte nahrubo.
5
Připravte si omáčku z prolisovaného česneku, sójové a ústřičné omáčky, sezamového oleje a sušeného zázvoru.
6
V hluboké pánvi rozpalte olej a orestujte na něm krevety zhruba 1–2 minuty z každé strany. Vyjměte je a ve výpeku připravte vejce podobně jako „míchaná“. Poté je přisypte ke krevetám.
7
V pánvi na oleji osmažte zeleninu, kterou posypejte jednou lžící koření, a zhruba po 5 minutách opékání přidejte rýži.
8
Celou směs nyní dokořeňte a zalijte připravenou omáčkou. Na závěr vmíchejte vejce a krevety a podávejte.