SALÁT S LOSOSEM A LISTOVOU ZELENINOU
Lehké a přitom chutné kombinaci lososa se salátem a medovohořčičnou zálivkou zaručeně propadnete. Vyzkoušejte náš recept.
Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 minut
Náročnost: lehké
Potřebujete
200 g
filetu lososa Keta
300 g
mražených fazolek
4
vejce
125 g
polníčku
200 ml
olivového oleje
1
citron
2 lžíce
medu
4 lžíce
bílého vinného octa
1 lžíci
dijonské hořčice
1 hrst
čerstvého kopru
10 g
plátků mandlí
sůl a pepř
Jak na to
- Lososa vložte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem.
- V malé misce promíchejte 50 ml oleje, šťávu z citronu, 1 lžíci medu, špetku soli a pepře.
- Rybu směsí přelijte, vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 15 minut.
- V kastrůlku přiveďte vodu k varu, vložte vejce a vařte 2 minuty. Odstavte z ohně a nechte dalších 8 minut ve vodě odstát. V druhém kastrůlku ve vroucí osolené vodě se 2 lžícemi octa povařte 10 minut fazolky. Sceďte a nechte okapat. Vajíčka zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
- Na medovohořčičnou zálivku vyšlehejte v misce zbylý olivový olej, hořčici, med, zbylý ocet, sůl a pepř.
- Upečeného lososa nožem nakrájejte na silnější plátky.
- V míse promíchejte polníček, fazolky, nasekaný kopr a mandle.
- Servírujte s rozpůlenými vejci a lososem, posypané sekaným koprem, čerstvě mletým pepřem a medovohořčičnou zálivkou.
tip
Salát můžete dozdobit opečenými cherry rajčátky.