PSTRUH S KUSKUSEM

Pstruha na másle s vařeným bramborem zvládne každý. Co když ale budete chtít zkusit něco jiného? Máme pro vás tip na pečeného pstruha s lahodným zeleninovým kuskusem. Ochutnejte tuto lehkou, chuťově vyváženou alternativu.

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

4
chlazené pstruhy
2
lžíce koření na ryby
4
stroužky česneku
60 g
másla
1
citron
150 g
kuskusu Albert
1
zeleninový bujón
3
lžíce olivového oleje
2
mrkve
200 g
růžičkové kapusty
200 g
zelených fazolek
2
předvařené červené řepy
1
hrst hladkolisté petržele
sůl a pepř

Jak na to

  1. Očištěné pstruhy nasolte, posypte kořením, vytřete rozmělněnými stroužky česneku a do vnitřku ryb vložte po 5 g másla.
  2. Na másle v pánvi opečte pstruhy z obou stran dozlatova, z každé 6 minut. Během pečení zakapejte citronovou šťávou.
  3. Kuskus vsypte do mísy, promíchejte s rozdrobeným bujónem a 1 lžící olivového oleje. Zalijte vroucí vodou dle návod na obalu a nechte přiklopené nabobtnat.
  4. Klínky oloupané mrkve, kapustičky a fazolky vařte v osolené vodě 4 minuty. Sceďte a orestujte v pánvi na 2 lžících oleje dozlatova 3 minuty. Přidejte na čtvrtky rozkrájené řepy, osolte, opepřete a ještě 1 minutu dopečte.
  5. Hotový kuskus smíchejte se zeleninou, případně dosolte a podávejte jako přílohu k pečeným pstruhům.
tip

Pstruha podávejte s kuskusem posypaným nasekanou petrželkou.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l