NUGETKY ZE SUMEČKA AFRICKÉHO VE SLADKOKYSELÉ OMÁČCE

Pokud i vy patříte k milovníkům asijské kuchyně, pak jednoznačně nemůžete minout tento rychlý a šťavnatý recept. Vždyť se přesvědčte sami!

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

2
filety sumečka afrického
rýžové nudle
čerstvou jarní cibulku
3–4 lžíce
bílého sezamu

Na těstíčko:

6 lžic
hladké mouky
3 lžíce
bramborového škrobu
1 lžíci
slunečnicového oleje
1
vejce
1,5 lžičky
prášku do pečiva
sůl a pepř

Na omáčku:

250 ml
kečupu
3 lžíce
medu
chilli omáčku (podle chuti)
1–2 lžíce
sójové omáčky

Jak na to

  1. Smíchejte všechny ingredience na těstíčko s trochou vody a připravte si hustou směs.
  2. Filety sumečka nakrájejte na menší kousky a obalte je v těstu ze všech stran.
  3. Kousky sumečka smažte v dostatečném množství oleje dozlatova, přibližně 15 až 20 minut, podle velikosti. Osmažené kousky vyjměte a nechte okapat od oleje na papírových ubrouscích.
  4. Připravte si pikantní omáčku z kečupu, chilli omáčky, medu a sójové omáčky.
  5. Vložte nugetky do pikantní omáčky a každý kousek v ní promíchejte.
  6. Podávejte s rýžovými nudlemi posypané jarní cibulkou a sezamem.
tip
Čím déle necháte nugety máčet v omáčce, tím šťavnatějšího výsledku dosáhnete. K podávání se hodí také jasmínová rýže.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

PINOT GRIGIO DOC
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

PINOT GRIGIO DOC
0,75 l