NUGETKY ZE SUMEČKA AFRICKÉHO VE SLADKOKYSELÉ OMÁČCE
Pokud i vy patříte k milovníkům asijské kuchyně, pak jednoznačně nemůžete minout tento rychlý a šťavnatý recept. Vždyť se přesvědčte sami!
Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 min.
Náročnost: lehké
Potřebujete
2
filety sumečka afrického
rýžové nudle
čerstvou jarní cibulku
3–4 lžíce
bílého sezamu
Na těstíčko:
6 lžic
hladké mouky
3 lžíce
bramborového škrobu
1 lžíci
slunečnicového oleje
1
vejce
1,5 lžičky
prášku do pečiva
sůl a pepř
Na omáčku:
250 ml
kečupu
3 lžíce
medu
chilli omáčku (podle chuti)
1–2 lžíce
sójové omáčky
Jak na to
Smíchejte všechny ingredience na těstíčko s trochou vody a připravte si hustou směs.
Filety sumečka nakrájejte na menší kousky a obalte je v těstu ze všech stran.
Kousky sumečka smažte v dostatečném množství oleje dozlatova, přibližně 15 až 20 minut, podle velikosti. Osmažené kousky vyjměte a nechte okapat od oleje na papírových ubrouscích.
Připravte si pikantní omáčku z kečupu, chilli omáčky, medu a sójové omáčky.
Vložte nugetky do pikantní omáčky a každý kousek v ní promíchejte.
Podávejte s rýžovými nudlemi posypané jarní cibulkou a sezamem.
tip
Čím déle necháte nugety máčet v omáčce, tím šťavnatějšího výsledku dosáhnete. K podávání se hodí také jasmínová rýže.