MANGOVÝ SALÁT NỘM XOÀI

Máte rádi exotiku? Pak musíte vyzkoušet náš recept na tradiční vietnamský salát s mangem a krevetami. Tato fantastická exploze chutí vás dostane.

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 10 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

300 g
krevet
1
mango
1
mrkev
½
okurky
1
hrst mungo klíčků
1
hrst čerstvé máty
1
hrst čerstvého koriandru
1
lžíci sezamového oleje
2
stroužky česneku
1 cm
velký kousek zázvoru
1
chilli papričku
40 ml
rybí omáčky
60 ml
horké vody
1
limetu
30 g
třtinového cukru
1
lžičku sezamu
150 g
nesolených arašídů
sůl a pepř

Jak na to

  1. Mango, mrkev a okurku oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. Vše dejte do mísy.
  2. Přidejte mungo klíčky, nahrubo nasekanou mátu a koriandr.
  3. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte celé krevety, plátky oloupaného stroužku česneku, najemno nasekaný zázvor a půlku chilli papričky a vše restujte asi 3 minuty. Dochuťte 10 ml rybí omáčky, solí a pepřem.
  4. Mangový salát zalijte zálivkou, kterou připravíte smícháním horké vody, 30 ml rybí omáčky, šťávy z jedné limety, třtinového cukru, najemno nasekaného česneku a půlky chilli papričky. Vše promíchejte se sezamem a dochuťte solí a pepřem.
  5. Arašídy opražte krátce nasucho v pánvi, nechte vychladnout a poté je nadrťte na větší kousky.
  6. Na salát naservírujte krevety a zasypte arašídy.
tip
Salát je ideální do horkých letních dní. Skvěle se k němu hodí ledový jasmínový čaj.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l