LOSOS S PEPŘOVOU OMÁČKOU

Pečený losos s bylinkami je osvědčená klasika. Pokud dnes chcete zkusit něco trochu jiného, dopřejte si lososa se smetanovou omáčkou se zeleným pepřem. Její jemnou chuť si zamilujete.

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 15 minut
Náročnost: lehké

Potřebujete

4
porce lososa Sockeye
150 ml
smetany ke šlehání
3 lžíce
másla
1
citron (podle chuti)
1 lžíci
hladké mouky
3 lžičky
nakládaného zeleného pepře
sůl

Jak na to

  1. Porce lososa osolte a opečte na pánvi z obou stran na 1 lžíci másla. Doporučujeme rychlou úpravu, aby nedošlo k vysušení masa, a naopak vynikla jeho fantastická chuť.
  2. Opečenou rybu vyndejte a pokapejte citronem.
  3. Na pánvičce rozehřejte 2 lžíce másla a mouku. Po chvilce přidejte okapaný nakládaný zelený pepř, chvilku míchejte a pak přilijte smetanu, osolte a za stálého míchání 1–2 minuty prohřívejte.
  4. Podávejte maso přelité smetanovou omáčkou.
tip
Jako příloha jsou dobré šťouchané brambory či tousty.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l