LOSOS NA SALÁTU Z NOVÝCH BRAMBOR A ŘEDKVIČEK

Co na lehký oběd nebo večeři? Vyzkoušejte lahodného lososa na salátu z nových brambor a ředkviček. Příprava této zdravé lahůdky vám nezabere ani moc času.

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 minut
Náročnost: lehké

Potřebujete

250 g
filetu z lososa Sockeye
250 g
nových brambor, ideálně malých kulatých
½
citronu
1
chilli papričku
100 g
ředkviček
1
malý ledový salát
2
plné lžíce jemně nasekané pažitky
olivový olej
sůl a pepř

Jak na to

  1. Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte. Poté je 15–20 minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě.
  2. Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem.
  3. V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citronové kůry.
  4. Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citronovou šťávou. Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou.
  5. Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a zprudka opečte na grilovací pánvi do růžova. Pozor, aby nedošlo k vysušení. Při kuchyňské přípravě vynikne fantastická chuť ryby.
  6. Po osmažení lososa položte na brambory se zeleninou.
tip
Na talíři porci masa ještě přelijte olejem s chilli.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l