KREVETY NA ČESNEKOVÉM MÁSLE SE ŠPAGETAMI

Špagety s krevetami jsou rychlou pochoutkou, kterou si můžete dopřát, i když není moc času na vaření. Lahodné spojení restovaných krevet s česnekem a těstovinami zcela jistě potěší všechny vaše chuťové buňky.

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 15 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

300 g
loupaných mražených krevet
1
balení špaget
100 ml
bílého vína
150 g
parmazánu
15 g
másla
4
stroužky česneku
½
lžičky chilli vloček
½
citronu
1
hrst petrželky
sůl a pepř

Jak na to

  1. Špagety uvařte dle návodu al dente.
  2. V pánvi na mírném plameni rozehřejte máslo. 
  3. Vložte nadrobno pokrájený česnek, krevety a opékejte 3 minuty. 
  4. Osolte, opepřete, vsypte chilli a podlijte bílým vínem. Nechte odpařit a odstavte z ohně.
  5. Zakápněte citronovou šťávou, vmíchejte petrželku, a nakonec promíchejte se scezenými špagetami.
tip
Podávejte se strouhaným parmazánem, posypané petrželkou. Můžete vmíchat i lístky rukoly.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l