HALIBUT S RAJČATOVOU OMÁČKOU A OLIVAMI

Dopřejte si chuť středomoří přímo z vašeho talíře. Pečený halibut s rajčatovou omáčkou a olivami je senzační tip na lehký letní oběd.

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 25 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

2
filety halibuta
400 g
nasekaných rajčat (čerstvých nebo z konzervy)
1
malou cibuli
2
stroužky česneku
1
hrst oliv
1
lžíci másla
1
bobkový list
1
lžičku červeného vinného octa
1
hrst nasekané bazalky
lžíce olivového oleje
panenský olivový olej na pokapání
bílé pečivo k podávání
sůl a pepř

Jak na to

  1. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm cibuli nakrájenou na kolečka. Zlehka ji osolte a opékejte asi 8 minut, aby začala hnědnout.
  2. Přidejte česnek, minutu míchejte a pak vhoďte bobkový list, rajčata, zalijte vinným octem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a povařte asi 15 minut.
  3. Zhruba v polovině vaření rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej s máslem, osolte rybu a opečte ji. Na pánev ji položte nejdřív kůží dolů, opékejte 4 minuty a pak ji na 2 minuty otočte na druhou stranu.
  4. Filety servírujte na talíři přelité rajčatovou omáčkou s olivami a nasekanou bazalkou.
tip
Na závěr můžete celý pokrm zakápnout panenským olivovým olejem a podávejte jej s pečivem.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l