To, že ryby rozhodně patří do zdravého jídelníčku, vám asi připomínat nemusíme. Zařaďte toto křehké maso grilované tresky v kombinaci se šťavnatým ratatouille mezi vaše hlavní jídla a uvidíte, že se pochutnáte.
Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 20 min.
Náročnost: lehké
Potřebujete
500 g
tresky tmavé
1 lžičku
mletého kmínu
1 lžičku
mletého hřebíčku
1 lžičku
soli
2 lžičky
mleté sladké papriky
1 lžičku
pepře
sýr feta
čerstvý koriandr
Na ratatouille:
2
lilky
4
cukety
1
červenou papriku
1
žlutou papriku
400 g
loupaných rajčat v konzervě
1
středně velkou cibuli
4 stroužky
česneku
1 lžíci
třtinového cukru
1 lžíci
vinného octa
1 hrst
čerstvé bazalky
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
Jak na to
Filety z tresky tmavé omyjte a osušte papírovou utěrkou.
Smíchejte kmín, hřebíček, sůl, sladkou papriku a pepř a rybu v této směsi obalte z obou stran.
Na rozpáleném grilu nebo pánvi osmažte filety doměkka.
Lilek nakrájejte na plátky, osolte je a nechte je vypotit.
Mezitím si připravte ostatní zeleninu. Paprice odřízněte stopku a nakrájejte ji na kostky. Cuketu omyjte, osušte a na obou stranách odřízněte konec. Nakrájejte ji na podobné kostky jako papriku. Lilek omyjte, osušte a nakrájejte na kostky jako ostatní zeleninu.
Připravte si větší hrnec, v němž rozehřejete olivový olej. Přidejte nakrájený lilek a opékejte do měkka.
Potom lilek vyjměte, přidejte pár kapek oleje a zprudka osmahněte cukety. Následně je vyjměte a opakujte celý postup s paprikami.
Když máte všechnu zeleninu připravenou, do stejného hrnce přidejte olivový olej a opékejte cibuli spolu s česnekem. Za stálého míchání přidejte ocet, cukr, nasekaná rajčata a nadrobno nakrájenou bazalku.
Postupně přidávejte všechnu zeleninu, dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte a vařte ještě 5 minut.
tip
Tresku podávejte s ratatouille posypanou sýrem feta a čerstvým koriandrem