Zimní salát panzanella, co dům dal
Ingredience
½ | dýně Hokkaidó |
½ | kapusty |
2 | červené cibule |
40 ml | olivového oleje |
1 | citron |
1 | lžíce dijonské hořčice |
1 | stroužek česneku |
1 | lžíce medu |
sůl | |
pepř | |
½ | granátového jablka |
300 g | pečeného vepřového masa z předchozího dne |
100 g | staršího chleba |
Postup přípravy
1. Očistěte ½ dýně Hokkaidó, nakrájejte ji na 2cm kousky a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
2. Zbavte košťálu ½ kapusty a rozdělte ji na jednotlivé listy. Ty natrhejte na větší kusy. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Kapustu a cibuli přidejte na plech k pečené dýni a dohromady pečte dalších 8 minut.
3. Do misky vlijte 40 ml olivového oleje, šťávu z 1 citronu, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku a lžíci medu. Osolte, opepřete a smíchejte na dresink. V míse smíchejte pečenou zeleninu, ½ vyloupaného granátového jablka a 300 g natrhaného masa z vaření z předchozího dne.
4. Ze 100 g staršího chleba nakrájejte co možná nejtenčí plátky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 8 minut dokřupava. Salát servírujte na velké míse. Nakonec ho ozdobte nalámanými chlebovými krutony. Závan léta v zimním kabátku je na stole!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY