×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Žemlovka s arašídovým máslem a džemem

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Žemlovka s arašídovým máslem a džemem

Co budete potřebovat

8 velkých plátků toustového chleba
90 g arašídového másla
110 g jahodového džemu
trocha rozpuštěného másla
na pomazání toustů
250 ml smetany ke šlehání
80 ml mléka
2 vejce
1 žloutek
50 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
tmavý cukr a skořice na posypání

Jak na to?

Dva tousty namažu arašídovým máslem a dva jahodovým džemem. Všechny čtyři pak přiklopím nenamazanými zbývajícími čtyřmi tousty, takže mám čtyři sendviče.
Odříznu okraje sendvičů a všechny je z obou stran pomažu rozpuštěným máslem. Každý sendvič rozkrojím na čtyři díly a vyložím jimi zapékací mísu.
Troubu předehřeji na 200 °C. V misce promíchám smetanu s mlékem, vejci, žloutkem, cukrem, dření z vanilkového lusku a touto směsí zaliji mini sendviče v zapékací míse. Vše posypu hrstí tmavého cukru, a trochou skořice a nechám zhruba 40 minut péct.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žemlovka s arašídovým máslem a džemem

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 5 (4)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

8 velkých plátků toustového chleba
90 g arašídového másla
110 g jahodového džemu
trocha rozpuštěného másla
na pomazání toustů
250 ml smetany ke šlehání
80 ml mléka
2 vejce
1 žloutek
50 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
tmavý cukr a skořice na posypání

Jak na to?

Dva tousty namažu arašídovým máslem a dva jahodovým džemem. Všechny čtyři pak přiklopím nenamazanými zbývajícími čtyřmi tousty, takže mám čtyři sendviče.
Odříznu okraje sendvičů a všechny je z obou stran pomažu rozpuštěným máslem. Každý sendvič rozkrojím na čtyři díly a vyložím jimi zapékací mísu.
Troubu předehřeji na 200 °C. V misce promíchám smetanu s mlékem, vejci, žloutkem, cukrem, dření z vanilkového lusku a touto směsí zaliji mini sendviče v zapékací míse. Vše posypu hrstí tmavého cukru, a trochou skořice a nechám zhruba 40 minut péct.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty