×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Želé z kiwi s pěnou z bílé čokolády

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Želé z kiwi s pěnou z bílé čokolády

Co budete potřebovat

4 ks zralého kiwi
200 ml vody
100 g cukru
2 sáčky želatiny
200 ml šlehačky
400 g bílé čokolády
lístky čerstvé máty na ozdobení

Jak na to?

Kiwi oloupejte a vykrojte zbytek stopky. Jedno nakrájejte na malé kostičky
a ostatní rozmixujte s vodou a cukrem.
Přidejte želírovací přípravek, nakrájené kiwi a rozdělte do skleniček nebo malých pohárů. Nechte zatuhnout nejlépe přes noc.
Šlehačku vyšlehejte dotuha. Bílou čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a opatrně do ní vmíchejte šlehačku. Ihned naneste na želé a nechte vychladit, alespoň dvě hodiny.
Před podáváním ozdobte lístky čerstvé máty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Želé z kiwi s pěnou z bílé čokolády

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Něco lehkého Vegetariánské Magazín 1/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (4)
Každý oběd, ať už všední nebo sváteční, si zaslouží sladkou tečku. Osvěžující kiwi a bílá čokoláda je kombinace, které zaručeně neodoláte. Nejen, že skvěle chutná, ale navíc i báječně vypadá a jeho příprava je opravdu jednoduchá. Inspirujte se receptem od paní Kubáčkové z Mladé Boleslavi. A jaké je vaše domácí stříbro?

Co budete potřebovat

4 ks zralého kiwi
200 ml vody
100 g cukru
2 sáčky želatiny
200 ml šlehačky
400 g bílé čokolády
lístky čerstvé máty na ozdobení

Jak na to?

Kiwi oloupejte a vykrojte zbytek stopky. Jedno nakrájejte na malé kostičky
a ostatní rozmixujte s vodou a cukrem.
Přidejte želírovací přípravek, nakrájené kiwi a rozdělte do skleniček nebo malých pohárů. Nechte zatuhnout nejlépe přes noc.
Šlehačku vyšlehejte dotuha. Bílou čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a opatrně do ní vmíchejte šlehačku. Ihned naneste na želé a nechte vychladit, alespoň dvě hodiny.
Před podáváním ozdobte lístky čerstvé máty.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty