Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Zapletený mazancový věnec

Snadné Dezert Počet porcí: 1 věnec Magazín 4/2022
Snadné Dezert Počet porcí: 1 věnec Magazín 4/2022

Ingredience

115 ml bio mléka Česká chuť
80 g cukru krupice
25 g droždí
250 g hladké mouky Česká chuť
155 g polohrubé mouky Česká chuť
1 vanilkový cukr
sůl
2 vejce Česká chuť
1 bio citron
85 g másla Česká chuť
30 g plátků mandlí
15 g cukru moučky

Postup přípravy

1. Do 50 ml vlažného mléka s 1 lžící cukru rozdrobte 25 g droždí. Promíchejte, zakryjte utěrkou a nechte na teplejším místě 15 minut vzejít.

2. V míse kuchyňského robotu promíchejte 250 g prosáté hladké mouky a 150 g polohrubé mouky, vanilkový cukr, 70 g cukru krupice a špetku soli. Vklepněte 1 vejce, přilijte 65 ml mléka a nastrouhejte kůru z omytého citronu. Nakonec vlijte rozpuštěných 80 g másla a vykynutý kvásek.

3. Těsto nechte hníst hnětacím hákem alespoň 10 minut. Nemáte-li robot, vypracujte těsto ručně. V těstě by se měly tvořit bubliny a nemělo by se lepit na stěny mísy. Hnětete-li těsto v robotu, stejně jej pak ještě přendejte na vál a chvíli hněťte ručně, aby se do něj dostal vzduch.

4. Vypracované těsto zakryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout.

5. Vykynuté těsto přesuňte na pracovní desku a rozdělte je na 4 stejnoměrné díly. Ty dlaněmi vyválejte na stejně dlouhé válečky o průměru cca 3 cm. Položte je na desku svisle vedle sebe, nahoře spojte stlačením pramenů k sobě a zapleťte 4proudý cop. Na konci prameny také stlačte k sobě, aby se nerozplétaly.

6. Na plech vyložený pečicím papírem vložte malou keramickou misku o průměru cca 7 cm dnem vzhůru, kterou zvenku nejprve pomažte máslem a posypte polohrubou moukou, jako když připravujete formu na pečení.

7. Cop přendejte na plech, obložte jím misku kolem dokola, konce pevně přitlačte k sobě. Vytvoříte tak věnec, který sedí na misce. Spojené konce můžete ještě zpevnit špejlemi, aby se během pečení nerozpojily. Opět zakryjte utěrkou a nechte ještě 45 minut kynout.

8. Ke konci kynutí předehřejte troubu na 170 °C.

9. Nakonec věnec potřete rozšlehaným vejcem, zasypte 30 g plátků mandlí a pečte 35–40 minut. Před vyložením proveďte test špejlí, jestli je věnec uvnitř propečený.

10. Po vychladnutí podávejte poprášený moučkovým cukrem. Do středu mazance posaďte kraslice a velikonoční dekorace je hotová.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png