
Zapečené rané brambůrky s ančovičkami a cherry rajčaty

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Bezlepkové
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Brambory rané 400 g
- Olej olivový 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Rajčata cherry 250 g
- Ančovičky 30 g
- Kapary 2 člž
- Brambory rané 400 g
- Olej olivový 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Rajčata cherry 250 g
- Ančovičky 30 g
- Kapary 2 člž
Příprava
- 1Dobře omyjte brambory ve slupce, dejte je do hrnce s vroucí vodou a povařte 10 minut. Brambory slijte a opatrně rozpulte.
- 2Do pekáčku o velikosti 20 × 30 cm vložte půlky brambor, pokapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte čerstvý tymián. Mezi brambory vložte omytá a rozpůlená cherry rajčata, ančovičky a posypte kapary.
- 3Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut, až budou rajčátka pěkně opečená. Ozdobit můžete ještě lístky petržele.
- 1Dobře omyjte brambory ve slupce, dejte je do hrnce s vroucí vodou a povařte 10 minut. Brambory slijte a opatrně rozpulte.
- 2Do pekáčku o velikosti 20 × 30 cm vložte půlky brambor, pokapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte čerstvý tymián. Mezi brambory vložte omytá a rozpůlená cherry rajčata, ančovičky a posypte kapary.
- 3Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut, až budou rajčátka pěkně opečená. Ozdobit můžete ještě lístky petržele.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.