Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Zapečené lilky vznešené Héry

Další recepty a články

Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy

Zapečené lilky vznešené Héry

Co budete potřebovat

sůl
2 lilky
5 lžic olivového oleje
1 cibule
6 stroužků česneku
1 kg rajčat
1 lžička sušeného tymiánu
3 lžičky sušeného oregana
pepř
2 lžíce třtinového cukru
1 hrst čerstvé petrželky
1 hrst čerstvé bazalky
725 g sýra halloumi

Jak na to?

1. Osolená kolečka lilku nechte v misce 30 minut pustit vodu. Poté opláchněte studenou vodou a osušte ubrouskem.
2. Lilky vyskládané na pekáči vyloženém pečicím papírem zakapejte 2 lžícemi oleje a pečte v troubě 8 minut na 200 °C.
3. Na omáčku rozehřejte olej, vsypte na kostičky nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Restujte 2 minuty a přidejte kostky spařených oloupaných rajčat, sušené bylinky, osolte, opepřete a oslaďte cukrem. Povařte 6 minut. Vmíchejte nasekanou petrželku, ¾ hrsti bazalky a odstavte.
4. Do zapékací mísy o rozměrech 25 × 17 × 7 cm vlijte ⅓ rajčatové omáčky, vyskládejte kolečka lilku, plátky podélně nakrájeného sýra a přelijte druhou třetinou omáčky. Znovu naskládejte lilek a sýr, přelijte zbylou omáčkou a pečte v troubě 40 minut na 180 °C.
5. Ozdobte lístky čerstvé bazalky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené lilky vznešené Héry

Snadné Vegetariánské Bezlepkové Magazín 7-8/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

sůl
2 lilky
5 lžic olivového oleje
1 cibule
6 stroužků česneku
1 kg rajčat
1 lžička sušeného tymiánu
3 lžičky sušeného oregana
pepř
2 lžíce třtinového cukru
1 hrst čerstvé petrželky
1 hrst čerstvé bazalky
725 g sýra halloumi

Jak na to?

1. Osolená kolečka lilku nechte v misce 30 minut pustit vodu. Poté opláchněte studenou vodou a osušte ubrouskem.
2. Lilky vyskládané na pekáči vyloženém pečicím papírem zakapejte 2 lžícemi oleje a pečte v troubě 8 minut na 200 °C.
3. Na omáčku rozehřejte olej, vsypte na kostičky nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Restujte 2 minuty a přidejte kostky spařených oloupaných rajčat, sušené bylinky, osolte, opepřete a oslaďte cukrem. Povařte 6 minut. Vmíchejte nasekanou petrželku, ¾ hrsti bazalky a odstavte.
4. Do zapékací mísy o rozměrech 25 × 17 × 7 cm vlijte ⅓ rajčatové omáčky, vyskládejte kolečka lilku, plátky podélně nakrájeného sýra a přelijte druhou třetinou omáčky. Znovu naskládejte lilek a sýr, přelijte zbylou omáčkou a pečte v troubě 40 minut na 180 °C.
5. Ozdobte lístky čerstvé bazalky a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy

Inspirujte se podobnými recepty