Vážení zákazníci, od pondělí 10. 5. opět najdete bez omezení veškerý sortiment, na který jste zvyklí, v našich prodejnách. Zároveň můžete vyzvedávat kampaňové produkty přímo z určeného stojanu bez SMS objednání.
Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Zapečené lilky vznešené Héry

Další recepty a články

Angus burger s grilovanou...
Angus burger s...
Angus burger s grilovanou...
Angus burger s grilovanou...
Bbq retro dědova klobása se...
Bbq retro dědova...
Bbq retro dědova klobása se...
Bbq retro dědova klobása se...
Bylinkové kuřecí paličky
Bylinkové kuřecí...
Bylinkové kuřecí paličky
Bylinkové kuřecí paličky
Entrecote s koriandrovou...
Entrecote s...
Entrecote s koriandrovou...
Entrecote s koriandrovou...

Zapečené lilky vznešené Héry

Co budete potřebovat

sůl
2 lilky
5 lžic olivového oleje
1 cibule
6 stroužků česneku
1 kg rajčat
1 lžička sušeného tymiánu
3 lžičky sušeného oregana
pepř
2 lžíce třtinového cukru
1 hrst čerstvé petrželky
1 hrst čerstvé bazalky
725 g sýra halloumi

Jak na to?

1. Osolená kolečka lilku nechte v misce 30 minut pustit vodu. Poté opláchněte studenou vodou a osušte ubrouskem.
2. Lilky vyskládané na pekáči vyloženém pečicím papírem zakapejte 2 lžícemi oleje a pečte v troubě 8 minut na 200 °C.
3. Na omáčku rozehřejte olej, vsypte na kostičky nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Restujte 2 minuty a přidejte kostky spařených oloupaných rajčat, sušené bylinky, osolte, opepřete a oslaďte cukrem. Povařte 6 minut. Vmíchejte nasekanou petrželku, ¾ hrsti bazalky a odstavte.
4. Do zapékací mísy o rozměrech 25 × 17 × 7 cm vlijte ⅓ rajčatové omáčky, vyskládejte kolečka lilku, plátky podélně nakrájeného sýra a přelijte druhou třetinou omáčky. Znovu naskládejte lilek a sýr, přelijte zbylou omáčkou a pečte v troubě 40 minut na 180 °C.
5. Ozdobte lístky čerstvé bazalky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené lilky vznešené Héry

Snadné Vegetariánské Bezlepkové Magazín 7-8/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

sůl
2 lilky
5 lžic olivového oleje
1 cibule
6 stroužků česneku
1 kg rajčat
1 lžička sušeného tymiánu
3 lžičky sušeného oregana
pepř
2 lžíce třtinového cukru
1 hrst čerstvé petrželky
1 hrst čerstvé bazalky
725 g sýra halloumi

Jak na to?

1. Osolená kolečka lilku nechte v misce 30 minut pustit vodu. Poté opláchněte studenou vodou a osušte ubrouskem.
2. Lilky vyskládané na pekáči vyloženém pečicím papírem zakapejte 2 lžícemi oleje a pečte v troubě 8 minut na 200 °C.
3. Na omáčku rozehřejte olej, vsypte na kostičky nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Restujte 2 minuty a přidejte kostky spařených oloupaných rajčat, sušené bylinky, osolte, opepřete a oslaďte cukrem. Povařte 6 minut. Vmíchejte nasekanou petrželku, ¾ hrsti bazalky a odstavte.
4. Do zapékací mísy o rozměrech 25 × 17 × 7 cm vlijte ⅓ rajčatové omáčky, vyskládejte kolečka lilku, plátky podélně nakrájeného sýra a přelijte druhou třetinou omáčky. Znovu naskládejte lilek a sýr, přelijte zbylou omáčkou a pečte v troubě 40 minut na 180 °C.
5. Ozdobte lístky čerstvé bazalky a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Angus burger s grilovanou...
Angus burger s grilovanou...
Angus burger s grilovanou...
Angus burger s grilovanou...
Bbq retro dědova klobása se...
Bbq retro dědova klobása se...
Bbq retro dědova klobása se...
Bbq retro dědova klobása se...
Bylinkové kuřecí paličky
Bylinkové kuřecí paličky
Bylinkové kuřecí paličky
Bylinkové kuřecí paličky
Entrecote s koriandrovou...
Entrecote s koriandrovou...
Entrecote s koriandrovou...
Entrecote s koriandrovou...

Inspirujte se podobnými recepty