×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Veselé velikonoční sušenky

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Veselé velikonoční sušenky

Co budete potřebovat

150 g másla
1 žloutek
50 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
100 g marcipánové hmoty
Poleva na zdobení
250 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžička škrobu
1 lžička citronové šťávy
potravinářské barvy

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Poté do něj zašlehejte cukr.
Marcipán nastrouhejte najemno a spolu s moukou postupně zapracujte ke žloutkům s cukrem. Uhlaďte těsto do bochánku a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný zhruba 4–5 mm.
Vykrajujte tvary a pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–12 minut.

Cukr, bílky, škrob a citronovou šťávu zhruba 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva nabyde, zbělá a za vařečkou bude zůstávat viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu zhruba 10 minut.
Rozdělte polevu do misek, obarvěte potravinářskými barvivy a dobře promíchejte. Naplňte do zdobicích pytlíčků a ozdobte sušenky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Veselé velikonoční sušenky

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Velikonoce Vegetariánské Magazín 3/2018 Počet porcí: 27
(0)
Tyto sušenky krásně voní po másle. Díky přidanému marcipánu je těsto vláčné a dobře se s ním pracuje. Vychutnáte si je i nezdobené, ale malí koledníci určitě ocení pestrobarevné sušenky ve tvaru roztomilých jarních zvířátek.

Co budete potřebovat

150 g másla
1 žloutek
50 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
100 g marcipánové hmoty
Poleva na zdobení
250 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžička škrobu
1 lžička citronové šťávy
potravinářské barvy

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Poté do něj zašlehejte cukr.
Marcipán nastrouhejte najemno a spolu s moukou postupně zapracujte ke žloutkům s cukrem. Uhlaďte těsto do bochánku a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný zhruba 4–5 mm.
Vykrajujte tvary a pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–12 minut.

Cukr, bílky, škrob a citronovou šťávu zhruba 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva nabyde, zbělá a za vařečkou bude zůstávat viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu zhruba 10 minut.
Rozdělte polevu do misek, obarvěte potravinářskými barvivy a dobře promíchejte. Naplňte do zdobicích pytlíčků a ozdobte sušenky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty