×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Veselé velikonoční sušenky

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Veselé velikonoční sušenky

Co budete potřebovat

150 g másla
1 žloutek
50 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
100 g marcipánové hmoty
Poleva na zdobení
250 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžička škrobu
1 lžička citronové šťávy
potravinářské barvy

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Poté do něj zašlehejte cukr.
Marcipán nastrouhejte najemno a spolu s moukou postupně zapracujte ke žloutkům s cukrem. Uhlaďte těsto do bochánku a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný zhruba 4–5 mm.
Vykrajujte tvary a pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–12 minut.

Cukr, bílky, škrob a citronovou šťávu zhruba 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva nabyde, zbělá a za vařečkou bude zůstávat viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu zhruba 10 minut.
Rozdělte polevu do misek, obarvěte potravinářskými barvivy a dobře promíchejte. Naplňte do zdobicích pytlíčků a ozdobte sušenky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Veselé velikonoční sušenky

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Velikonoce Vegetariánské Magazín 3/2018 Počet porcí: 27
(0)
Tyto sušenky krásně voní po másle. Díky přidanému marcipánu je těsto vláčné a dobře se s ním pracuje. Vychutnáte si je i nezdobené, ale malí koledníci určitě ocení pestrobarevné sušenky ve tvaru roztomilých jarních zvířátek.

Co budete potřebovat

150 g másla
1 žloutek
50 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
100 g marcipánové hmoty
Poleva na zdobení
250 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžička škrobu
1 lžička citronové šťávy
potravinářské barvy

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Poté do něj zašlehejte cukr.
Marcipán nastrouhejte najemno a spolu s moukou postupně zapracujte ke žloutkům s cukrem. Uhlaďte těsto do bochánku a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný zhruba 4–5 mm.
Vykrajujte tvary a pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–12 minut.

Cukr, bílky, škrob a citronovou šťávu zhruba 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva nabyde, zbělá a za vařečkou bude zůstávat viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu zhruba 10 minut.
Rozdělte polevu do misek, obarvěte potravinářskými barvivy a dobře promíchejte. Naplňte do zdobicích pytlíčků a ozdobte sušenky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat