
Vepřové medailonky s dýňovými kroketami

Snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Dýně Hokkaidó 200 g
- Škrob bramborový 1 plž
- Mouka hrubá 200 g
- Cheddar bloček 80 g
- Vejce 1 ks
- Strouhanka 50 g
- Pepř
- Sůl
- Olej slunečnicový 400 ml
- Zakysaná smetana 150 g
- Vepřové medailonky 600 g
- Jogurt bílý 100 g
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Vinný bílý ocet 1 člž
- Petrželka čerstvá 1 snít.
- Dýně Hokkaidó 200 g
- Škrob bramborový 1 plž
- Mouka hrubá 200 g
- Cheddar bloček 80 g
- Vejce 1 ks
- Strouhanka 50 g
- Pepř
- Sůl
- Olej slunečnicový 400 ml
- Zakysaná smetana 150 g
- Vepřové medailonky 600 g
- Jogurt bílý 100 g
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Vinný bílý ocet 1 člž
- Petrželka čerstvá 1 snít.
Příprava
- 1Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a i se slupkou rozkrájejte na větší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
- 2Upečenou dýni rozmixujte v mixéru na pyré. Přidejte škrob, mouku, najemno nastrouhaný sýr, žloutek, sůl a pepř. Z připraveného těsta mokrýma rukama vytvořte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
- 3Do hrnce nalijte vyšší hladinu oleje, tak aby byly kuličky ponořené, a rozpalte ho.
- 4Krokety vkládejte do rozpáleného oleje a smažte je 3–4 minuty dozlatova.
- 5Očištěné plátky masa osolte a opepřete. Na pánvi s rozpáleným olejem je ogrilujte dozlatova.
- 6Na dip smíchejte v misce smetanu, jogurt, nakrájený tymián a ocet. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s masem, snítkou tymiánu, petrželky a dýňovými kroketami.
- 1Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a i se slupkou rozkrájejte na větší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
- 2Upečenou dýni rozmixujte v mixéru na pyré. Přidejte škrob, mouku, najemno nastrouhaný sýr, žloutek, sůl a pepř. Z připraveného těsta mokrýma rukama vytvořte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
- 3Do hrnce nalijte vyšší hladinu oleje, tak aby byly kuličky ponořené, a rozpalte ho.
- 4Krokety vkládejte do rozpáleného oleje a smažte je 3–4 minuty dozlatova.
- 5Očištěné plátky masa osolte a opepřete. Na pánvi s rozpáleným olejem je ogrilujte dozlatova.
- 6Na dip smíchejte v misce smetanu, jogurt, nakrájený tymián a ocet. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s masem, snítkou tymiánu, petrželky a dýňovými kroketami.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.