Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové medailonky s dýňovými kroketami
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové medailonky s dýňovými kroketami

Vepřové medailonky s dýňovými kroketami

Vepřové medailonky s dýňovými kroketami
Snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Dýně Hokkaidó 200 g
  • Škrob bramborový 1 plž
  • Mouka hrubá 200 g
  • Cheddar bloček 80 g
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka 50 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 400 ml
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Vepřové medailonky 600 g
  • Jogurt bílý 100 g
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Vinný bílý ocet 1 člž
  • Petrželka čerstvá 1 snít.
  • Dýně Hokkaidó 200 g
  • Škrob bramborový 1 plž
  • Mouka hrubá 200 g
  • Cheddar bloček 80 g
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka 50 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 400 ml
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Vepřové medailonky 600 g
  • Jogurt bílý 100 g
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Vinný bílý ocet 1 člž
  • Petrželka čerstvá 1 snít.

Příprava

1
Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a i se slupkou rozkrájejte na větší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
2
Upečenou dýni rozmixujte v mixéru na pyré. Přidejte škrob, mouku, najemno nastrouhaný sýr, žloutek, sůl a pepř. Z připraveného těsta mokrýma rukama vytvořte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
3
Do hrnce nalijte vyšší hladinu oleje, tak aby byly kuličky ponořené, a rozpalte ho.
4
Krokety vkládejte do rozpáleného oleje a smažte je 3–4 minuty dozlatova.
5
Očištěné plátky masa osolte a opepřete. Na pánvi s rozpáleným olejem je ogrilujte dozlatova.
6
Na dip smíchejte v misce smetanu, jogurt, nakrájený tymián a ocet. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s masem, snítkou tymiánu, petrželky a dýňovými kroketami.
1
Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a i se slupkou rozkrájejte na větší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
2
Upečenou dýni rozmixujte v mixéru na pyré. Přidejte škrob, mouku, najemno nastrouhaný sýr, žloutek, sůl a pepř. Z připraveného těsta mokrýma rukama vytvořte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
3
Do hrnce nalijte vyšší hladinu oleje, tak aby byly kuličky ponořené, a rozpalte ho.
4
Krokety vkládejte do rozpáleného oleje a smažte je 3–4 minuty dozlatova.
5
Očištěné plátky masa osolte a opepřete. Na pánvi s rozpáleným olejem je ogrilujte dozlatova.
6
Na dip smíchejte v misce smetanu, jogurt, nakrájený tymián a ocet. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s masem, snítkou tymiánu, petrželky a dýňovými kroketami.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.