Vepřové medailonky s dýňovými kroketami
Ingredience
200 g | dýně Hokkaidó |
1 | lžíce bramborového škrobu |
200 g | hrubé mouky |
80 g | sýra čedar |
1 | vejce |
sůl, pepř | |
50 g | strouhanky |
400 ml | slunečnicového oleje |
600 g | vepřových medailonků Albert |
150 g | zakysané smetany |
100 g | bílého jogurtu |
1 | hrst čerstvého tymiánu |
1 | lžička bílého vinného octa |
1 | snítka čerstvé petrželky |
Postup přípravy
1. Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a i se slupkou rozkrájejte na větší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
2. Upečenou dýni rozmixujte v mixéru na pyré. Přidejte škrob, mouku, najemno nastrouhaný sýr, žloutek, sůl a pepř. Z připraveného těsta mokrýma rukama vytvořte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
3. Do hrnce nalijte vyšší hladinu oleje, tak aby byly kuličky ponořené, a rozpalte ho.
4. Krokety vkládejte do rozpáleného oleje a smažte je 3–4 minuty dozlatova.
5. Očištěné plátky masa osolte a opepřete. Na pánvi s rozpáleným olejem je ogrilujte dozlatova.
6. Na dip smíchejte v misce smetanu, jogurt, nakrájený tymián a ocet. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s masem, snítkou tymiánu, petrželky a dýňovými kroketami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY