Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová pečeně se zeleninou a ovocem z jednoho plechu
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová pečeně se zeleninou a ovocem z jednoho plechu
Vepřová pečeně se zeleninou a ovocem z jednoho plechu

Vepřová pečeně se zeleninou a ovocem z jednoho plechu

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Neplýtvání
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej slunečnicový 40 ml
  • Vepřová pečeně 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Kari mleté 1 člž
  • Koření grilovací 1 člž
  • Med 1 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Brambory 4 ks
  • Petržel 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Celer 1/4 ks
  • Hruška 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Jablko 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Petrželová nať 4 snít.
  • Mrkvová nať 4 snít.
  • Olej slunečnicový 40 ml
  • Vepřová pečeně 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Kari mleté 1 člž
  • Koření grilovací 1 člž
  • Med 1 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Brambory 4 ks
  • Petržel 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Celer 1/4 ks
  • Hruška 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Jablko 1 ks

Příprava

1
Nakrájejte 800 g vepřové pečeně na 4 plátky po 200 g. Do misky dejte 40 ml oleje, sůl, pepř, lžičku kari, lžičku grilovacího koření, lžíci medu a lžíci hrubozrnné hořčice a vše smíchejte na marinádu. Polovinou marinády potřete maso a přendejte ho na plech opatřený pečicím papírem. 2. Omyjte 4 brambory, mrkev, petržel, ¼ celeru, jablko, hrušku a 2 řapíky celeru nebo jinou kořenovou zeleninu, která vám zbyla, a pokrájejte na větší hranoly. Očistěte 2 cibule a nakrájejte je na měsíčky. Nožem rozmáčkněte 4 stroužky česneku a vložte je k připravené směsi zeleniny a ovoce.
2
Vše dohromady promíchejte se zbytkem marinády a vsypte na plech k masu. Dejte do předehřáté trouby péct na 250 °C po dobu 20 minut.
3
Upečené maso se zeleninou přendejte na servírovací talíř, dozdobte 4 snítkami petrželové a mrkvové natě a ihned podávejte. Ochutnejte s celou rodinou!
1
Nakrájejte 800 g vepřové pečeně na 4 plátky po 200 g. Do misky dejte 40 ml oleje, sůl, pepř, lžičku kari, lžičku grilovacího koření, lžíci medu a lžíci hrubozrnné hořčice a vše smíchejte na marinádu. Polovinou marinády potřete maso a přendejte ho na plech opatřený pečicím papírem. 2. Omyjte 4 brambory, mrkev, petržel, ¼ celeru, jablko, hrušku a 2 řapíky celeru nebo jinou kořenovou zeleninu, která vám zbyla, a pokrájejte na větší hranoly. Očistěte 2 cibule a nakrájejte je na měsíčky. Nožem rozmáčkněte 4 stroužky česneku a vložte je k připravené směsi zeleniny a ovoce.
2
Vše dohromady promíchejte se zbytkem marinády a vsypte na plech k masu. Dejte do předehřáté trouby péct na 250 °C po dobu 20 minut.
3
Upečené maso se zeleninou přendejte na servírovací talíř, dozdobte 4 snítkami petrželové a mrkvové natě a ihned podávejte. Ochutnejte s celou rodinou!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.