Vepřová pečeně se zeleninou a ovocem z jednoho plechu
Ingredience
800 g | vepřové pečeně |
40 ml | oleje |
sůl | |
pepř | |
1 | lžička kari |
1 | lžička grilovacího koření |
1 | lžíce medu |
1 | lžíce hrubozrnné hořčice |
4 | brambory |
1 | mrkev |
1 | petržel |
¼ | celeru |
1 | jablko |
1 | hruška |
2 | stonky řapíkatého celeru |
2 | cibule |
4 | stroužky česneku |
4 | snítky petrželové natě |
4 | snítky mrkvové natě |
Postup přípravy
1. Nakrájejte 800 g vepřové pečeně na 4 plátky po 200 g. Do misky dejte 40 ml oleje, sůl, pepř, lžičku kari, lžičku grilovacího koření, lžíci medu a lžíci hrubozrnné hořčice a vše smíchejte na marinádu. Polovinou marinády potřete maso a přendejte ho na plech opatřený pečicím papírem. 2. Omyjte 4 brambory, mrkev, petržel, ¼ celeru, jablko, hrušku a 2 řapíky celeru nebo jinou kořenovou zeleninu, která vám zbyla, a pokrájejte na větší hranoly. Očistěte 2 cibule a nakrájejte je na měsíčky. Nožem rozmáčkněte 4 stroužky česneku a vložte je k připravené směsi zeleniny a ovoce.
3. Vše dohromady promíchejte se zbytkem marinády a vsypte na plech k masu. Dejte do předehřáté trouby péct na 250 °C po dobu 20 minut.
4. Upečené maso se zeleninou přendejte na servírovací talíř, dozdobte 4 snítkami petrželové a mrkvové natě a ihned podávejte. Ochutnejte s celou rodinou!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY