Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Vepřová panenka Wellington se salátem

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Vepřová panenka Wellington se salátem

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje NP Bio
2 cibule
170 g hnědých
žampionů
1 snítka čerstvého tymiánu
sůl
pepř
140 g mraženého špenátu
1 lžíce jablečného octa
80 ml smetany (33 %)
600 g vepřové panenky
1 listové těsto rozválené
10 g hladké mouky
60 g prosciutta – plátky
1 vejce
1 lžíce dijonské hořčice
1 okurka salátová
1 snítka čerstvého kopru
2 lžíce bílého vinného octa
6 g cukru
100 g mixu salátu classica

Jak na to?

1. V pánvi na rozehřátém oleji opečte očištěnou, pokrájenou cibuli, žampiony a tymián, osolte a opepřete. Po 10 minutách přidejte rozmražený a scezený špenát. Po 2 minutách vmíchejte ocet a 40 ml smetany. Minutu společně promíchejte a dejte stranou vychladnout.
2. Vychlazené listové těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozložte plátky prosciutta a okraje nechte volné. Na prosciutto rovnoměrně naneste vrstvu náplně a na střed položte očištěnou panenku.
3. Vejce rozšlehejte se lžičkou vody a potřete okraje těsta. Přeložte přes sebe delší strany těsta a okraje přimáčkněte. Pokračujte stejně s kratšími stranami těsta a otočte je tak, aby
směřovaly dolů. Nakonec rozšlehaným vejcem potřete celé těsto. Těsto několikrát nařízněte tak, aby mohla odcházet pára.
4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut. Před krájením nechte 15 minut odpočinout.
5. Mezitím smíchejte dijonskou hořčici se zbylou smetanou a lžící vody. Dochuťte solí a pepřem.
6. Omytou okurku pokrájejte na tenká kolečka, cibuli na půlkolečka a kopr nadrobno, osolte, opepřete a zalijte octem smíchaným s cukrem. Překryjte potravinovou fólií a menší zatíženou miskou na salát zatlačte. Nechte 10 minut marinovat v lednici.
7. Nakonec vmíchejte do mixu salátu a podávejte s panenkou a hořčičnou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová panenka Wellington se salátem

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje NP Bio
2 cibule
170 g hnědých
žampionů
1 snítka čerstvého tymiánu
sůl
pepř
140 g mraženého špenátu
1 lžíce jablečného octa
80 ml smetany (33 %)
600 g vepřové panenky
1 listové těsto rozválené
10 g hladké mouky
60 g prosciutta – plátky
1 vejce
1 lžíce dijonské hořčice
1 okurka salátová
1 snítka čerstvého kopru
2 lžíce bílého vinného octa
6 g cukru
100 g mixu salátu classica

Jak na to?

1. V pánvi na rozehřátém oleji opečte očištěnou, pokrájenou cibuli, žampiony a tymián, osolte a opepřete. Po 10 minutách přidejte rozmražený a scezený špenát. Po 2 minutách vmíchejte ocet a 40 ml smetany. Minutu společně promíchejte a dejte stranou vychladnout.
2. Vychlazené listové těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozložte plátky prosciutta a okraje nechte volné. Na prosciutto rovnoměrně naneste vrstvu náplně a na střed položte očištěnou panenku.
3. Vejce rozšlehejte se lžičkou vody a potřete okraje těsta. Přeložte přes sebe delší strany těsta a okraje přimáčkněte. Pokračujte stejně s kratšími stranami těsta a otočte je tak, aby
směřovaly dolů. Nakonec rozšlehaným vejcem potřete celé těsto. Těsto několikrát nařízněte tak, aby mohla odcházet pára.
4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut. Před krájením nechte 15 minut odpočinout.
5. Mezitím smíchejte dijonskou hořčici se zbylou smetanou a lžící vody. Dochuťte solí a pepřem.
6. Omytou okurku pokrájejte na tenká kolečka, cibuli na půlkolečka a kopr nadrobno, osolte, opepřete a zalijte octem smíchaným s cukrem. Překryjte potravinovou fólií a menší zatíženou miskou na salát zatlačte. Nechte 10 minut marinovat v lednici.
7. Nakonec vmíchejte do mixu salátu a podávejte s panenkou a hořčičnou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty