×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Co budete potřebovat

500 g čerstvých švestek
200 ml vody
2 kuličky jalovce
1 badyán
špetka skořice
1 lžička citronové kůry
sůl
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
500 g vepřové panenky
4 čerstvé fíky
1 lžíce rumu
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C.
Švestky vypeckujte a dejte do hrnce nebo hlubší pánve. Přilijte vodu, zasypte kořením, citronovou kůrou, osolte a doslaďte medem. Na mírném ohni vařte do úplného rozvaření švestek, zhruba 30 minut.
Mezitím nechte v jiné rozpálené pánvi na dvou lžících oleje zatáhnout panenku. Fíky svrchu křížem nařízněte. Poté dejte maso do zapékací mísy, po stranách položte fíky zakápnuté olejem, pečte v troubě asi čtvrt hodiny.
Když je omáčka téměř hotová, přidejte rum a vařte ještě pět minut. Propasírujte a dejte stranou.
Upečené maso nechte chvíli odpočinout a osolte, poté nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s fíkem, okořeněné čerstvým pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Magazín 9/2018
(0)
Recept jako stvořený k víkendovému obědu. Pro získání moderního twistu české klasiky jsme švestkovou omáčku vylepšili čerstvými fíky. Jako přílohu zvolte bramborový knedlík či šťouchané brambory.

Co budete potřebovat

500 g čerstvých švestek
200 ml vody
2 kuličky jalovce
1 badyán
špetka skořice
1 lžička citronové kůry
sůl
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
500 g vepřové panenky
4 čerstvé fíky
1 lžíce rumu
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C.
Švestky vypeckujte a dejte do hrnce nebo hlubší pánve. Přilijte vodu, zasypte kořením, citronovou kůrou, osolte a doslaďte medem. Na mírném ohni vařte do úplného rozvaření švestek, zhruba 30 minut.
Mezitím nechte v jiné rozpálené pánvi na dvou lžících oleje zatáhnout panenku. Fíky svrchu křížem nařízněte. Poté dejte maso do zapékací mísy, po stranách položte fíky zakápnuté olejem, pečte v troubě asi čtvrt hodiny.
Když je omáčka téměř hotová, přidejte rum a vařte ještě pět minut. Propasírujte a dejte stranou.
Upečené maso nechte chvíli odpočinout a osolte, poté nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s fíkem, okořeněné čerstvým pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty