Věnečky
Ingredience
špetka soli | |
100 g | másla |
150 g | polohrubé mouky |
3 | středně velká vejce |
Na krém: | |
---|---|
1,5 | sáčku vanilkového pudinku |
500 ml | mléka |
100 g | cukru |
125 g | másla |
100 ml | rumu |
Na polevu: | |
150 g | moučkového cukru |
1 | lžíce rumu |
2 | lžíce horkého mléka |
Postup přípravy
1. Do středně velkého hrnce dám vařit 250 ml vody se solí a máslem. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, přisypu mouku a hodně pečlivě míchám, dokud se nezačne přichytávat ke dnu. Trvá to asi pět minut.
2. Hrnec se spařenou moukou sundám z plotny, nechám ji trochu vychladnout a pak do ní vmíchám ručním šlehačem vejce. Vejce se musí do těsta nejprve pečlivě zapracovat, pak teprve přidávám další. Vznikne husté, hladké a táhlé těsto.
3. Troubu předehřeju na 180 °C. Těsto dám do cukrářského sáčku. Plech vymažu máslem a skleničkou si naznačím kolečka. Na vyznačená kolečka kreslím cukrářským sáčkem věnečky, konečky prstů je pokropím studenou vodou a dám je péct. Na dno trouby dávám kastrůlek s vodou, věnečky pak krásně nabydou.
4. Věnečky peču asi 30 minut. Během pečení troubu nikdy neotvírám. Upečené věnečky nechám vychladnout, rozříznu je pilkovým nožem a naplním krémem (viz Tip). Nakonec je potřu polevou. Tu připravím tak, že smíchám cukr, rum a horké mléko a asi deset minut vše třu.
Tip - Na krém svařím mléko, jeden a půl sáčku pudinkového prášku a cukr a smíchám hladký pudink. Máslo pokojové teploty vmíchám ručním šlehačem do zchladlého pudinku, až vznikne hladký krém. Nakonec přidám rum.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY