×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vejce se špenátem a houbami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Vejce se špenátem a houbami

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i například naši pečenou omeletu.

Co budete potřebovat

2 svazky špenátu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
150 g žampionů
20 g másla
hrst čerstvého tymiánu
150–200 g slaniny
300 ml smetany ke šlehání
150 g měkkého kozího sýru
4 velká vejce
chléb
cherry rajčata

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Máslem vymažte zapékací misku o objemu asi 300 ml.

3) K varu ve větším hrnci přiveďte asi 185 ml studené vody. Přidejte špenát, snižte plamen a vařte asi minutu.

4) Sceďte a špenát vyždímejte, co nejvíc to půjde. Pak jej nahrubo nasekejte, dejte na dno zapékací misky a osolte ho a opepřete.

5) Olej rozpalte v širší pánvi. Přidejte houby a opékejte je 4 až 5 minut doměkka.

6) Přidejte máslo a čerstvý tymián, zahřejte, a pak navrstvěte na špenát.

7) Pánev dejte znovu na oheň, přidejte špalíky slaniny a nechte je pár minut vypéct, pak je dejte na houby.

8) Vše přelijte smetanou. Znovu osolte a opepřete, navrch nasypejte sýr a vyklepněte vejce. Ozdobte dalším tymiánem a dejte doprostřed pekáče.

9) Nalijte do něj studenou vodu, aby sahala do půlky zapékací mísy.

10) Pečte 25 až 30 minut. Podávejte s opečeným chlebem a cherry rajčaty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vejce se špenátem a houbami

Snídaně Snadné Česká Zapékání Tymián , Rajče Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 5 (3)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i například naši pečenou omeletu.

Co budete potřebovat

2 svazky špenátu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
150 g žampionů
20 g másla
hrst čerstvého tymiánu
150–200 g slaniny
300 ml smetany ke šlehání
150 g měkkého kozího sýru
4 velká vejce
chléb
cherry rajčata

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Máslem vymažte zapékací misku o objemu asi 300 ml.

3) K varu ve větším hrnci přiveďte asi 185 ml studené vody. Přidejte špenát, snižte plamen a vařte asi minutu.

4) Sceďte a špenát vyždímejte, co nejvíc to půjde. Pak jej nahrubo nasekejte, dejte na dno zapékací misky a osolte ho a opepřete.

5) Olej rozpalte v širší pánvi. Přidejte houby a opékejte je 4 až 5 minut doměkka.

6) Přidejte máslo a čerstvý tymián, zahřejte, a pak navrstvěte na špenát.

7) Pánev dejte znovu na oheň, přidejte špalíky slaniny a nechte je pár minut vypéct, pak je dejte na houby.

8) Vše přelijte smetanou. Znovu osolte a opepřete, navrch nasypejte sýr a vyklepněte vejce. Ozdobte dalším tymiánem a dejte doprostřed pekáče.

9) Nalijte do něj studenou vodu, aby sahala do půlky zapékací mísy.

10) Pečte 25 až 30 minut. Podávejte s opečeným chlebem a cherry rajčaty.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty