×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vejce se špenátem a houbami

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s...
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Vejce se špenátem a houbami

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i například naši pečenou omeletu.

Co budete potřebovat

2 svazky špenátu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
150 g žampionů
20 g másla
hrst čerstvého tymiánu
150–200 g slaniny
300 ml smetany ke šlehání
150 g měkkého kozího sýru
4 velká vejce
chléb
cherry rajčata

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Máslem vymažte zapékací misku o objemu asi 300 ml.

3) K varu ve větším hrnci přiveďte asi 185 ml studené vody. Přidejte špenát, snižte plamen a vařte asi minutu.

4) Sceďte a špenát vyždímejte, co nejvíc to půjde. Pak jej nahrubo nasekejte, dejte na dno zapékací misky a osolte ho a opepřete.

5) Olej rozpalte v širší pánvi. Přidejte houby a opékejte je 4 až 5 minut doměkka.

6) Přidejte máslo a čerstvý tymián, zahřejte, a pak navrstvěte na špenát.

7) Pánev dejte znovu na oheň, přidejte špalíky slaniny a nechte je pár minut vypéct, pak je dejte na houby.

8) Vše přelijte smetanou. Znovu osolte a opepřete, navrch nasypejte sýr a vyklepněte vejce. Ozdobte dalším tymiánem a dejte doprostřed pekáče.

9) Nalijte do něj studenou vodu, aby sahala do půlky zapékací mísy.

10) Pečte 25 až 30 minut. Podávejte s opečeným chlebem a cherry rajčaty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vejce se špenátem a houbami

Snídaně Snadné Česká Zapékání Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 5 (3)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i například naši pečenou omeletu.

Co budete potřebovat

2 svazky špenátu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
150 g žampionů
20 g másla
hrst čerstvého tymiánu
150–200 g slaniny
300 ml smetany ke šlehání
150 g měkkého kozího sýru
4 velká vejce
chléb
cherry rajčata

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Máslem vymažte zapékací misku o objemu asi 300 ml.

3) K varu ve větším hrnci přiveďte asi 185 ml studené vody. Přidejte špenát, snižte plamen a vařte asi minutu.

4) Sceďte a špenát vyždímejte, co nejvíc to půjde. Pak jej nahrubo nasekejte, dejte na dno zapékací misky a osolte ho a opepřete.

5) Olej rozpalte v širší pánvi. Přidejte houby a opékejte je 4 až 5 minut doměkka.

6) Přidejte máslo a čerstvý tymián, zahřejte, a pak navrstvěte na špenát.

7) Pánev dejte znovu na oheň, přidejte špalíky slaniny a nechte je pár minut vypéct, pak je dejte na houby.

8) Vše přelijte smetanou. Znovu osolte a opepřete, navrch nasypejte sýr a vyklepněte vejce. Ozdobte dalším tymiánem a dejte doprostřed pekáče.

9) Nalijte do něj studenou vodu, aby sahala do půlky zapékací mísy.

10) Pečte 25 až 30 minut. Podávejte s opečeným chlebem a cherry rajčaty.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Inspirujte se podobnými recepty