×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vejce Benedikt s holandskou omáčkou

Další recepty a články

Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně -...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Štóla s mandlemi a rozinkami
Štóla s mandlemi a...
Štóla s mandlemi a rozinkami
Štóla s mandlemi a rozinkami
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s...
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou

Co budete potřebovat

4 vejce
2 lžíce bílého vinného octa
2 žemle, rozkrojené a opečené
200 g parmské šunky
Na omáčku:
150 ml bílého vinného octa
5 kuliček celého pepře
1 bobkový list
3 žloutky z čerstvých vajec
150 g másla, rozpuštěného
sůl, čerstvě mletý pepř a citronová šťáva na dochucení

Jak na to?

1. Do kastrůlku dám 150 ml bílého octa s pepřem a bobkovým listem a vařím tak dlouho, dokud nezůstane tekutiny jen polovina. Přecedím a nechám vychladnout. Žloutky vyšlehám ve vodní lázni: dám je do mísy, tu položím na hrnec o menším průměru než má mísa, takže dno mísy není ponořené do vody, a metlou je prošlehám se dvěma lžícemi svařeného octa. Šlehám, dokud nevznikne hustá, nadýchaná pěna.
2. Do pěny postupně, po lžících zašlehávám rozpuštěné máslo, až je směs hustá skoro jako majonéza. Nakonec omáčku dochutím solí, pepřem a citronovou šťávou.
3. Ve větším hrnci přivedu k varu dostatek vody se 2 lžícemi vinného octa. Snížím plamen, aby voda jen lehce probublávala. Jedno vejce si rozklepnu do hrnku. Lžící roztočím ve vodě vír a nechám do něj sklouznout vejce. Vařím 2–3 minuty, pak vejce opatrně vyndám děrovanou naběračkou. Stejně postupuju i se zbylými vejci.
4. Na každou opečenou polovinu žemle položím vejce, ozdobím ho plátkem parmské šunky a přeliju holandskou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou

Snídaně Snadné Ostatní Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 vejce
2 lžíce bílého vinného octa
2 žemle, rozkrojené a opečené
200 g parmské šunky
Na omáčku:
150 ml bílého vinného octa
5 kuliček celého pepře
1 bobkový list
3 žloutky z čerstvých vajec
150 g másla, rozpuštěného
sůl, čerstvě mletý pepř a citronová šťáva na dochucení

Jak na to?

1. Do kastrůlku dám 150 ml bílého octa s pepřem a bobkovým listem a vařím tak dlouho, dokud nezůstane tekutiny jen polovina. Přecedím a nechám vychladnout. Žloutky vyšlehám ve vodní lázni: dám je do mísy, tu položím na hrnec o menším průměru než má mísa, takže dno mísy není ponořené do vody, a metlou je prošlehám se dvěma lžícemi svařeného octa. Šlehám, dokud nevznikne hustá, nadýchaná pěna.
2. Do pěny postupně, po lžících zašlehávám rozpuštěné máslo, až je směs hustá skoro jako majonéza. Nakonec omáčku dochutím solí, pepřem a citronovou šťávou.
3. Ve větším hrnci přivedu k varu dostatek vody se 2 lžícemi vinného octa. Snížím plamen, aby voda jen lehce probublávala. Jedno vejce si rozklepnu do hrnku. Lžící roztočím ve vodě vír a nechám do něj sklouznout vejce. Vařím 2–3 minuty, pak vejce opatrně vyndám děrovanou naběračkou. Stejně postupuju i se zbylými vejci.
4. Na každou opečenou polovinu žemle položím vejce, ozdobím ho plátkem parmské šunky a přeliju holandskou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Štóla s mandlemi a rozinkami
Štóla s mandlemi a rozinkami
Štóla s mandlemi a rozinkami
Štóla s mandlemi a rozinkami
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem

Inspirujte se podobnými recepty