Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Vejce benedikt

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Vejce benedikt

Co budete potřebovat

40 ml vinného octa
100 ml vody
1 lžíce pepře
sůl
7 vajec
200 g másla
½ citronu
2 anglické muffiny Toustís
20 g čerstvé rukoly
4 plátky dušené vepřové šunky
1 hrst čerstvé pažitky

Jak na to?

1. V malém rendlíku svařte 20 ml vinného octa, vodu a pepř. Přiveďte k varu a svařte o ⅓ objemu. Sceďte přes jemné sítko a nechte vychladnout.

2. Připravte ztracená vejce. Do hlubšího hrnce vlijte vodu, osolte, přidejte zbylý ocet a přiveďte těsně pod bod varu. Jedno vejce vyklepněte do mističky.

3. Vezměte do ruky lžíci a roztočte ve vodě mírný vír. Do druhé ruky uchopte děrovanou naběračku, přelijte na ni vejce a nechte ho opatrně sjet z naběračky do středu víru. Vařte 3 minuty. Uvařené vejce dejte stranou do studené vody. Postup opakujte s dalšími 3 vejci.

4. Na holandskou omáčku použijte střední hrnec s asi 3 cm vody a přiveďte ji k varu.

5. Ze zbylých vajec oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do žáruvzdorné misky padnoucí na hrnec. Přilijte svařenou octovou redukci a metličkou spolu se žloutky rozmíchejte.

6. Hrnec s vodou odstavte z ohně. Přiklopte mísou a začněte žloutky šlehat, nejlépe tyčovým mixérem s metličkou. Žloutky zesvětlají a postupně zhoustnou.

7. Za stálého šlehání postupně přilévejte tenkým pramínkem 190 g rozpuštěného másla. Šlehejte do zhoustnutí. Nakonec dochuťte omáčku solí a citronovou šťávou.

8. Zastřená vejce vložte před podáváním na 1 minutu do horké vody, aby se prohřála.

9. Muffiny podélně překrojte a rozpečte na másle v pánvi. Spodní stranu položte na talíř, obložte rukolou, plátkem šunky, ztraceným vejcem, přelijte omáčkou a posypte nasekanou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vejce benedikt

Snídaně Snadné Chuťovky Videorecept Magazín 6/2021
Průměrné hodnocení 2 (3)
Oblíbená pochoutka na snídani nebo brunch, kterou najdete na jídelním lístku mnoha kaváren a bister. Staňte se šéfkuchařem a díky názornému videoreceptu ji připravte jednoduše krok za krokem.

Co budete potřebovat

40 ml vinného octa
100 ml vody
1 lžíce pepře
sůl
7 vajec
200 g másla
½ citronu
2 anglické muffiny Toustís
20 g čerstvé rukoly
4 plátky dušené vepřové šunky
1 hrst čerstvé pažitky

Jak na to?

1. V malém rendlíku svařte 20 ml vinného octa, vodu a pepř. Přiveďte k varu a svařte o ⅓ objemu. Sceďte přes jemné sítko a nechte vychladnout.

2. Připravte ztracená vejce. Do hlubšího hrnce vlijte vodu, osolte, přidejte zbylý ocet a přiveďte těsně pod bod varu. Jedno vejce vyklepněte do mističky.

3. Vezměte do ruky lžíci a roztočte ve vodě mírný vír. Do druhé ruky uchopte děrovanou naběračku, přelijte na ni vejce a nechte ho opatrně sjet z naběračky do středu víru. Vařte 3 minuty. Uvařené vejce dejte stranou do studené vody. Postup opakujte s dalšími 3 vejci.

4. Na holandskou omáčku použijte střední hrnec s asi 3 cm vody a přiveďte ji k varu.

5. Ze zbylých vajec oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do žáruvzdorné misky padnoucí na hrnec. Přilijte svařenou octovou redukci a metličkou spolu se žloutky rozmíchejte.

6. Hrnec s vodou odstavte z ohně. Přiklopte mísou a začněte žloutky šlehat, nejlépe tyčovým mixérem s metličkou. Žloutky zesvětlají a postupně zhoustnou.

7. Za stálého šlehání postupně přilévejte tenkým pramínkem 190 g rozpuštěného másla. Šlehejte do zhoustnutí. Nakonec dochuťte omáčku solí a citronovou šťávou.

8. Zastřená vejce vložte před podáváním na 1 minutu do horké vody, aby se prohřála.

9. Muffiny podélně překrojte a rozpečte na másle v pánvi. Spodní stranu položte na talíř, obložte rukolou, plátkem šunky, ztraceným vejcem, přelijte omáčkou a posypte nasekanou pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty