Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVeganský banánový koláč s karamelem
Albert logoAlbert logo
  • Veganský banánový koláč s karamelem

Veganský banánový koláč s karamelem

Veganský banánový koláč s karamelem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Veganské
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Ovesné vločky 140 g
  • Cukr třtinový 130 g
  • Mandle mleté 100 g
  • Olej kokosový 100 g
  • Cukr moučkový 3 člž
  • Kokosové mléko 2 ks
  • Mandle nasekané 1 hrs.
  • Banán 4 ks
  • Ovesné vločky 140 g
  • Cukr třtinový 130 g
  • Mandle mleté 100 g
  • Olej kokosový 100 g
  • Cukr moučkový 3 člž
  • Kokosové mléko 2 ks
  • Mandle nasekané 1 hrs.
  • Banán 4 ks

Příprava

1
Začněte přípravou korpusu. Vločky namelte (ideálně ve food procesoru) na jemnou moučku, smíchejte s mletými mandlemi, třtinovým cukrem a kokosovým olejem. Rukama vypracujte tvárnou drobenku. Podle toho, jak budou vločky olej absorbovat, ho můžete přidat o něco více. Hmotu po kouskách vmačkejte na dno a  stěny kruhové formy o průměru asi 24 cm, aby vznikl korpus. Dejte ho na 30 minut vychladit do lednice, poté pečte 25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C a  pak nechte vychladnout.
2
Na karamelovou omáčku budete potřebovat pevnou část z jedné plechovky vychlazeného kokosového mléka (zbylou kokosovou vodu si schovejte třeba do smoothie). Tuk z kokosového mléka rozpusťte v kastrůlku a  nechte asi 5 minut probublávat na velmi mírném ohni, aby se odpařila zbývající tekutina. Přidejte cukr, oheň stáhněte na minimum a nepřestávejte míchat. Bude-li mít tendenci „vypěnit z hrnce“, jednoduše omáčku stáhněte z  plotny. Po 5 minutách začne karamelová omáčka houstnout, odstavte ji a nechte vychladnout.
3
Šlehačku opět připravíte z tuhé části vychlazeného kokosového mléka. Dejte ji do mísy robotu a  šlehejte na vyšší rychlost. Jakmile se tuk změní na krémovou tekutinu, přidejte cukr a  šlehejte dál – po pár minutách získáte nadýchaný krém.
4
Na vychladlý korpus rozetřete část karamelové omáčky, pokračujte bohatou vrstvou pokrájených banánů, pak přijde na řadu opět karamel, nakonec šlehačka,  posekané mandle a pár kousků banánu.
1
Začněte přípravou korpusu. Vločky namelte (ideálně ve food procesoru) na jemnou moučku, smíchejte s mletými mandlemi, třtinovým cukrem a kokosovým olejem. Rukama vypracujte tvárnou drobenku. Podle toho, jak budou vločky olej absorbovat, ho můžete přidat o něco více. Hmotu po kouskách vmačkejte na dno a  stěny kruhové formy o průměru asi 24 cm, aby vznikl korpus. Dejte ho na 30 minut vychladit do lednice, poté pečte 25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C a  pak nechte vychladnout.
2
Na karamelovou omáčku budete potřebovat pevnou část z jedné plechovky vychlazeného kokosového mléka (zbylou kokosovou vodu si schovejte třeba do smoothie). Tuk z kokosového mléka rozpusťte v kastrůlku a  nechte asi 5 minut probublávat na velmi mírném ohni, aby se odpařila zbývající tekutina. Přidejte cukr, oheň stáhněte na minimum a nepřestávejte míchat. Bude-li mít tendenci „vypěnit z hrnce“, jednoduše omáčku stáhněte z  plotny. Po 5 minutách začne karamelová omáčka houstnout, odstavte ji a nechte vychladnout.
3
Šlehačku opět připravíte z tuhé části vychlazeného kokosového mléka. Dejte ji do mísy robotu a  šlehejte na vyšší rychlost. Jakmile se tuk změní na krémovou tekutinu, přidejte cukr a  šlehejte dál – po pár minutách získáte nadýchaný krém.
4
Na vychladlý korpus rozetřete část karamelové omáčky, pokračujte bohatou vrstvou pokrájených banánů, pak přijde na řadu opět karamel, nakonec šlehačka,  posekané mandle a pár kousků banánu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.